2018. április 24., kedd
György

Sport

Bravúrra készül a magyar futsalválogatott az Eb-n!

A magyar futsalválogatott első csoportmérkőzését Spanyolország ellen játssza ma a belgrádi Európa-bajnokságon, két nappal később Ukrajna ellen lép pályára a csapat. Egy győzelem továbbjutást érne, de ezt közel sem lesz könnyű elérni.

futsal2

Sito Rivera magyar kapitány szerint nem lesz könnyű dolga a csapatnak

– Már azt is komoly eredménynek tartom, hogy ott lehetünk az Eb-n – mondta a barcelonai születésű Sito Rivera magyar szövetségi kapitány. – Csoportellenfeleink közül a spanyol és az ukrán együttes is erősebb nálunk, de úgy gondolom, hogy a vb-selejtezőkön elkövetett hibáink kiküszöbölésével reális cél lehet a pontszerzés a második meccsünkön, Ukrajna ellen. Hatalmas bravúr lenne a nyolc közé jutás.


A jogi diplomával is rendelkező barcelonai edző szabadidejében blogot vezet, olvas és szeret minél inkább képben lenni a futsal világában. Spanyolországban élő családjával rendszeresen tartja a kapcsolatot.

– Számomra a futsal egy hobbi, az életem része, mindig lehet benne újat tanulni. Spanyolországban nagy kultúrája van a sportágnak, és remélem, hogy idővel Magyarországon is egyre népszerűbbé válik. Természetesen nehéz távol élni a családomtól, de a fiaim már kirepültek a fészekből, az egyik 22 a másik 28 éves.  Az internet segítségével tartjuk a kapcsolatot, és a feleségemmel havonta tudok találkozni.


A szövetségi kapitány elmondta, fantasztikus érzés volt a Románia elleni play-offot követően a levegőben lenni, mikor a játékosok dobálni kezdték az ünneplés közben, de a debreceni siker mellett azért több felejthetetlen sportélménye is volt már karrierje során.

futsal1

Így ünnepelték a játékosok a kapitány, amikor a csapat kijutott az Eb-re

– Egy életre szóló élmény volt Japánban a klubommal kupát nyerni, valamint szívesen emlékszem vissza a román válogatottal való Eb-kijutásunkra is. A Katalán Kupa elhódítása és a Barcelona legyőzése is szép emlékeket idéz fel. A magyar csapattal elért debreceni siker felejthetetlen, mindig szívesen gondolok majd vissza arra a mérkőzésre.

És hogy mit hozhat a mai mérkőzés?

A spanyol válogatott a világ legjobb csapata, vezeti a világranglistát, eddig az összes világ- és Európa-bajnokságon részt vett, a kontinensviadalt hatszor, a világbajnokságot kétszer nyerte meg. Az elmúlt húsz évben minden Eb-n és vébén érmet szerzett, és csak két alkalommal bronzot, a többin aranyat vagy ezüstöt. Az Eb-selejtezők alkalmával is találkoztunk a spanyolokkal, 2015 márciusában 5-0-ra kikaptunk a rendkívül gyors tempót diktáló, technikás riválissal szemben.

– Ismerem a spanyol válogatottat, nagyszerű együttesről van szó, melyet jelenleg nem lehet összehasonlítani a magyarral – mondta a magyar kapitány. – Reálisan nézve, minél szorosabb eredmény elérése a kitűzött célunk, de ez nem jelenti azt, hogy feltett kézzel megyünk a pályára. A kapott gólok is fontosak a továbbjutás szempontjából, egyáltalán nem mindegy, hogy az ukrán csapat vagy mi érünk el jobb eredményt ellenük. Emellett még a sárga lapos figyelmeztetésekre is figyelnie kell több játékosomnak.

Kapcsolódó Cikkek