EUR: 313,00 Ft
CHF: 261,52 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Sport

Dujsebajev: Egy éve ott sem volt a válogatott a vb-n!

Az olimpiák történetében idén először fordul elő, hogy sem a női, sem a férfi csapatunk nem lesz ott az ötkarikás játékokon. Ezek után mindkét válogatottnál kapitánycseréről döntött a szövetség. Igaz, míg a nőknél Németh András már korábban, önként lemondott, a férfi kapitányt, Talant Dujsebajevet, az elnökség váltotta le.

A csapattal az Eb-n 12. helyet szerző kirgiz szakember csalódottságát fejezte ki emiatt. – Mindenki kudarcként éli meg ezt a 12. helyet, ám azt elfelejtik, hogy ez a válogatott egy évvel ezelőtt csak a  tévében nézte a világbajnokságot – mondta a Lokálnak Dujsebajev. – Ez egy nagyszerű társaság, és azt gondolom, hogy ez az Eb jó tapasztalat volt nekik, amitől jobb csapat lettek. Nem tagadom,  csalódottságot és keserűséget érzek, mert amikor az ember elkezd egy munkát, amihez idő kell, azt jobb befejezni.


Gdansk, 2016. január 18. Talant Dujshebaev szövetségi kapitány a férfi kézilabda Európa-bajnokság D csoportjában játszott Oroszország - Magyarország mérkőzés végén Gdanskban, az Ergo Arénában 2016. január 18-án. A magyar válogatott 27-26-ra kikapott. MTI Fotó: Kovács Anikó

Talant Dujsebajevvel nem teljesített valami jól a férfi válogatott (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Jóllehet még nem tudni, ki lesz a férfi kapitány, de az biztos, hogy az elnökség döntése alapján a jövőben  életvitelszerűen kell majd Magyarországon tartózkodnia, mert aki hazánkban él, látja a mezőnyt, jobb döntéseket tud hozni.

Az viszont kiderült, hogy az olimpiáról szintén lemaradó női csapat szakmai vezetését a Ferencváros edzője, Elek Gábor és a Győr szakvezetője, Ambros Martin közösen látja el. Igaz, csak az elkövetkező négy hónapban. – Semmi sem változott az egy hónappal ezelőtti véleményemhez képest – mondta kapunknak Elek Gábor. – Nem főállású kapitányságra vállalkoztam, de érzem az összefogást, és ez mindennél fontosabb. Ezért is fogadtam el a felkérést erre a négy hónapra.


Kapcsolódó Cikkek

 • Liu Shaolin Sándor: Elértük az álmunkat!

  Liu Shaolin Sándor: Elértük az álmunkat!

  A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja tagjává fogadta a februári, phjongcshangi olimpián az első magyar téli ötkarikás aranyérmet szerző rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó tagjait, Burján Csabát, Knoch Viktort, Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort.

 • Courtois beperelte Wilmotsot

  Courtois beperelte Wilmotsot

  Pert indított a belga labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, Marc Wilmots ellen a csapat kapusa, Thibaut Courtois és édesapja, Thierry.

 • Megénekelték Görbicz Anitát

  Megénekelték Görbicz Anitát

  Görbicz Anita visszavonulása megihlette egyik rajongóját, Nagy Edinát, azaz Nedint, aki élete első videóklipjét a válogatottnak nemrég búcsút intő kedvencéről készítette.