EUR: 307,70 Ft
CHF: 265,60 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Sport

Dujsebajev: Egy éve ott sem volt a válogatott a vb-n!

Az olimpiák történetében idén először fordul elő, hogy sem a női, sem a férfi csapatunk nem lesz ott az ötkarikás játékokon. Ezek után mindkét válogatottnál kapitánycseréről döntött a szövetség. Igaz, míg a nőknél Németh András már korábban, önként lemondott, a férfi kapitányt, Talant Dujsebajevet, az elnökség váltotta le.

A csapattal az Eb-n 12. helyet szerző kirgiz szakember csalódottságát fejezte ki emiatt. – Mindenki kudarcként éli meg ezt a 12. helyet, ám azt elfelejtik, hogy ez a válogatott egy évvel ezelőtt csak a  tévében nézte a világbajnokságot – mondta a Lokálnak Dujsebajev. – Ez egy nagyszerű társaság, és azt gondolom, hogy ez az Eb jó tapasztalat volt nekik, amitől jobb csapat lettek. Nem tagadom,  csalódottságot és keserűséget érzek, mert amikor az ember elkezd egy munkát, amihez idő kell, azt jobb befejezni.

Gdansk, 2016. január 18. Talant Dujshebaev szövetségi kapitány a férfi kézilabda Európa-bajnokság D csoportjában játszott Oroszország - Magyarország mérkőzés végén Gdanskban, az Ergo Arénában 2016. január 18-án. A magyar válogatott 27-26-ra kikapott. MTI Fotó: Kovács Anikó

Talant Dujsebajevvel nem teljesített valami jól a férfi válogatott (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Jóllehet még nem tudni, ki lesz a férfi kapitány, de az biztos, hogy az elnökség döntése alapján a jövőben  életvitelszerűen kell majd Magyarországon tartózkodnia, mert aki hazánkban él, látja a mezőnyt, jobb döntéseket tud hozni.

Az viszont kiderült, hogy az olimpiáról szintén lemaradó női csapat szakmai vezetését a Ferencváros edzője, Elek Gábor és a Győr szakvezetője, Ambros Martin közösen látja el. Igaz, csak az elkövetkező négy hónapban. – Semmi sem változott az egy hónappal ezelőtti véleményemhez képest – mondta kapunknak Elek Gábor. – Nem főállású kapitányságra vállalkoztam, de érzem az összefogást, és ez mindennél fontosabb. Ezért is fogadtam el a felkérést erre a négy hónapra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.