2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Egyéb IV.kerület

Elkészült a Görgey út, csökkent az utazási idő

Befejeződött az újpesti Görgey Artúr út tavaly februárban kezdődött felújítása (Fotó: Sáfár Tibor)

Az újpesti Görgey  Budapest legmodernebb útja lett
(Fotó: Sáfár Tibor)

Befejeződött az újpesti Görgey Artúr út tavaly februárban kezdődött felújítása, ezzel végleges forgalmi rend lép életbe, valamint a közösségi közlekedési járatok is ehhez alkalmazkodva járnak majd.

Február 1-jétől a 12-es és a 14-es villamosok teljes vonalán megindult az utasforgalmi próbaüzem. A villamosok teljes vonalon történő elindulásával egy időben a felújítás idejére ideiglenesen indított 270-es autóbusz közlekedését véglegesítik. A forgalmi rend helyreállása mellett azonban a kivitelezési munkálatok kisebb volumenű feladatai továbbra is folytatódnak.


A Corvin utcai és a Deák Ferenc utcai villamosmegállókat összevonták, helyettük a Kiss Ernő utcánál alakítottak ki új megállót. Február elsejétől a 12-es villamos és a 270-es autóbusz Sződliget utca nevű megállóhelye Géza fejedelem térre, valamint a 12-es és a 14-es villamos Szent István tér-Újpesti piac megállóhelyének neve Szent István térre (Újpesti piac) változik.

Befejeződött az újpesti Görgey Artúr út tavaly februárban kezdődött felújítása (Fotó: Sáfár Tibor)

Akadálymentes, térkő burkolatú villamosperonok épültek (Fotó: Sáfár Tibor)

A felújítás során teljes szélességében megújult az út burkolata, valamint új, bazaltbeton burkolatú villamospálya épült, amelyen a személyautók is közlekedhetnek. Az út mellett aszfaltozott kerékpársávot, valamint az úttest két oldalán az eredeti kockakő burkolat felhasználásával parkolósávokat alakítottak ki. A villamosvonalak mentén új, korszerű Futár kijelzőket telepítettek.


Akadálymentes, térkő burkolatú villamosperonok épültek, a villamosokra így kényelmesebben és biztonságosabban lehet fel-, illetve leszállni. A csatlakozó járdák is térkő burkolatot kaptak, valamint a terület zöldfelületét is újrarendezték. A teljes felsővezeték-hálózat cseréjét is elvégezték, új tartóoszlopokat állítottak, valamint megújult az áramellátás. A közvilágítási rendszer is újjászületett: a világítótesteket a felsővezeték-tartó oszlopokra helyezték fel. A felújításnak köszönhetően a villamosokon az utazási idő irányonként 2-3 perccel csökken.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek