2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb IV.kerület

Elkészült a Görgey út, csökkent az utazási idő

Befejeződött az újpesti Görgey Artúr út tavaly februárban kezdődött felújítása (Fotó: Sáfár Tibor)

Az újpesti Görgey  Budapest legmodernebb útja lett
(Fotó: Sáfár Tibor)

Befejeződött az újpesti Görgey Artúr út tavaly februárban kezdődött felújítása, ezzel végleges forgalmi rend lép életbe, valamint a közösségi közlekedési járatok is ehhez alkalmazkodva járnak majd.

Február 1-jétől a 12-es és a 14-es villamosok teljes vonalán megindult az utasforgalmi próbaüzem. A villamosok teljes vonalon történő elindulásával egy időben a felújítás idejére ideiglenesen indított 270-es autóbusz közlekedését véglegesítik. A forgalmi rend helyreállása mellett azonban a kivitelezési munkálatok kisebb volumenű feladatai továbbra is folytatódnak.


A Corvin utcai és a Deák Ferenc utcai villamosmegállókat összevonták, helyettük a Kiss Ernő utcánál alakítottak ki új megállót. Február elsejétől a 12-es villamos és a 270-es autóbusz Sződliget utca nevű megállóhelye Géza fejedelem térre, valamint a 12-es és a 14-es villamos Szent István tér-Újpesti piac megállóhelyének neve Szent István térre (Újpesti piac) változik.

Befejeződött az újpesti Görgey Artúr út tavaly februárban kezdődött felújítása (Fotó: Sáfár Tibor)

Akadálymentes, térkő burkolatú villamosperonok épültek (Fotó: Sáfár Tibor)

A felújítás során teljes szélességében megújult az út burkolata, valamint új, bazaltbeton burkolatú villamospálya épült, amelyen a személyautók is közlekedhetnek. Az út mellett aszfaltozott kerékpársávot, valamint az úttest két oldalán az eredeti kockakő burkolat felhasználásával parkolósávokat alakítottak ki. A villamosvonalak mentén új, korszerű Futár kijelzőket telepítettek.


Akadálymentes, térkő burkolatú villamosperonok épültek, a villamosokra így kényelmesebben és biztonságosabban lehet fel-, illetve leszállni. A csatlakozó járdák is térkő burkolatot kaptak, valamint a terület zöldfelületét is újrarendezték. A teljes felsővezeték-hálózat cseréjét is elvégezték, új tartóoszlopokat állítottak, valamint megújult az áramellátás. A közvilágítási rendszer is újjászületett: a világítótesteket a felsővezeték-tartó oszlopokra helyezték fel. A felújításnak köszönhetően a villamosokon az utazási idő irányonként 2-3 perccel csökken.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.