2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Belföld

Elsőfokú árvízi készültség az Ipolyon

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Ipolytarnóc polgármestere az Ipoly vízszintjének jelentős emelkedése miatt – tájékoztatta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

Angyal Eszter elmondta: a Nógrád megyét érintő, nagy mennyiségű csapadékra vonatkozó előrejelzés és az Ipoly szlovák szakaszán mért emelkedő vízszint is okot ad a készültségre.


A falu önkormányzata, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, valamint a Karancs Természetjáró és -védő Egyesület a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség irányításával megkezdte a megelőző védekezési munkálatokat. A veszélyeztetett területen lévő nyolc ingatlant, amelyben összesen húszan élnek, nyolcszáz homokzsákkal védik. Szükség esetére a melegedőhelyet is előkészítette az önkormányzat – közölte.

Az Ipoly vízszintje Ipolytarnócnál óráról órára emelkedik; szerda reggel nyolc órakor 112 centiméteren állt, délután egy órára 183 centiméterre nőtt az ilyenkor egyébként átlagos 70 centiméter helyett – tette hozzá a szóvivő.

Kapcsolódó Cikkek