2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Külföld

Észak-Korea keményen erőt demonstrált

Csoma Mózes Gergő tanszékvezető szerint Észak-Korea újabb műholdjának felbocsátása erődemonstráció, amellyel az ENSZ és az Egyesült államok figyelmét akarja “kizsarolni”.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Korea tanszékének vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta, a vasárnapi események beleillenek az elmúlt húsz év történéseibe: Észak-Korea párhuzamosan folytatja nukleáris tevékenységét és a hordozó, ballisztikus rakéták fejlesztését. Hozzátette: egy műhold űrbe juttatásához ugyanaz a technológia kell, mint a ballisztikus rakétákhoz.

Elmondta még, hogy először 1998-ban lőttek fel ilyen rakétát, és a nemzetközi közösség már sok mindent nem tud tenni, mert jelenleg is sok büntető intézkedés van már érvényben az országgal szemben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.