EUR: 308,55 Ft
CHF: 287,49 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Külföld

Észak-Korea kilőtte nagy hatótávolságú rakétáját

Phenjan, 2015. július 7.
A Rodong Sinmun című észak-koreai pártlap által 2015. július 7-én közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezetőről, a Koreai Munkapárt első titkára (k) látogatást tesz a phenjani növényi kutató intézetben, ahol többek között számítógép által vezérelt hidroponikus termesztés folyik, valamint az intézet otthont ad számos, ultra-modernnek nevezett biomérnöki kutatási létesítménynek. (MTI/EPA/Rodong Sinmun)

Észak-Korea elindított vasárnap reggel egy nagy hatótávolságú rakétát, dacolva a nemzetközi tilalommal, de összhangban néhány nappal ezelőtti bejelentésével – jelentették hírügynökségek.

A rakétát japán idő szerint reggel 9 óra 31 perckor a Csendes-óceán felé indították el. Phenjan azt állította korábban, hogy egy műholdat állít vele Föld körüli pályára.

Az NHK japán közszolgálati adó először azt jelentette, hogy a rakéta olyan röppályán indul el, amely Okinava japán sziget felett húzódik, de később ezt helyesbítették, hozzátéve, hogy a rakéta a nyílt óceán felé halad. A japán légvédelem nem lépett akcióba, hogy lelője a rakétát – közölte az NHK.

Az amerikai védelmi minisztérium megerősítette, hogy a rakéta nem veszélyezteti sem az Egyesült Államokat, sem bármely szövetségesét.

Kapcsolódó Cikkek