2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Külföld

Észak-Korea kilőtte nagy hatótávolságú rakétáját

Észak-Korea elindított vasárnap reggel egy nagy hatótávolságú rakétát, dacolva a nemzetközi tilalommal, de összhangban néhány nappal ezelőtti bejelentésével – jelentették hírügynökségek.

A rakétát japán idő szerint reggel 9 óra 31 perckor a Csendes-óceán felé indították el. Phenjan azt állította korábban, hogy egy műholdat állít vele Föld körüli pályára.

Az NHK japán közszolgálati adó először azt jelentette, hogy a rakéta olyan röppályán indul el, amely Okinava japán sziget felett húzódik, de később ezt helyesbítették, hozzátéve, hogy a rakéta a nyílt óceán felé halad. A japán légvédelem nem lépett akcióba, hogy lelője a rakétát – közölte az NHK.

Az amerikai védelmi minisztérium megerősítette, hogy a rakéta nem veszélyezteti sem az Egyesült Államokat, sem bármely szövetségesét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.