EUR: 309,73 Ft
CHF: 288,59 Ft
2017. január 24., kedd
Timót

Külföld

Észak-Koreának szüksége van a feszültségre?

Phenjan, 2015. augusztus 18.
A Rodong Sinmun című észak-koreai pártlap által 2015. augusztus 18-án közreadott dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára (k) látogatást tesz egy phenjani gyümölcstermesztési intézetben. A pártlap idézte Kim Dzsong Unt, aki szerint "a telepen tapasztalt bő termés az ország jólétének egyértelmű jele". (MTI/EPA/Rodong Sinmun)

Észak-Koreának szüksége van a feszültségre, hogy a lakosságnak meg lehessen indokolni a diktatúrát és a különböző korlátozásokat – mondta az ELTE Korea Tanszékének vezetője az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Csoma Mózes közölte: a hidegháború után Észak-Korea “hatalmi vákuumba” került, túlélését azóta úgy akarja biztosítani, hogy erőt demonstrál, és ezzel akarja kicsikarni a kétoldalú tárgyalásokat az Egyesült Államokkal.

Hozzátette, a jelenlegi erődemonstráció illeszkedik abba a sorozatba, amely az előző 8-10 évben jellemzővé vált, de az elmúlt 50-60 évben volt már sokkal feszültebb időszak is Észak- és Dél-Korea között.

Kapcsolódó Cikkek