EUR: 303,73 Ft
CHF: 267,20 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Külföld

Ezrek tüntettek Európa iszlamizálódása ellen

Európa több városában is tiltakoztak szombaton a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű német mozgalom tagjai a Közel-Keletről és Afrikából Európába érkező menekültek ellen.

A demonstrálók Amszterdamban összecsaptak a rohamrendőrséggel. A holland fővárosban először tartott megmozdulást szombaton a Pegida. A tiltakozáson mindössze kétszázan jelentek meg, a rendőrök és a velük szemben felvonuló ellentüntetők száma lényegesen nagyobb volt. A két csoport tagjai egymásnak estek, és a rohamrendőrök több embert őrizetbe vettek, miután sikerült szétválasztaniuk a dulakodókat.

A németországi Drezdában – ahonnan a mozgalom 2014-ben elindult – a rendőrség 15 ezer tiltakozóra számított, a német média mindenesetre 8 ezer fős demonstrációról adott hírt. A városban ellentüntetők is felvonultak a “Kirekesztés helyett szolidaritás” vagy “A náciknak nincs helye” feliratokkal.

Az észak-franciaországi Calais-ben körülbelül százötvenen gyűltek össze az iszlámellenes és idegengyűlölő tüntetésen, ahol a rendőrség húsz embert őrizetbe vett.

Prágában 3-4 ezren tiltakoztak az iszlám európai terjedése és a bevándorlás ellen, néhány százan pedig a tolerancia és a menekültek megsegítése, befogadása mellett.

Varsóban több százan gyűltek össze szombaton, lengyel zászlókat lengettek és bevándorlásellenes jelszavakat skandáltak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A haditengerészet veszélyezteti a kereskedelmi hajókat

  A haditengerészet veszélyezteti a kereskedelmi hajókat

  Az amerikai haditengerészet egyre nagyobb kockázatot jelent a kereskedelmi hajók számára az ázsiai vizeken – hangsúlyozta keddi vezércikkében a China Daily angol nyelvű, kínai állami napilap azután, hogy egy amerikai hadihajó kereskedelmi hajóval ütközött Szingapúr partjainál.

 • Őrizetbe vették a sztárrendezőt

  Őrizetbe vették a sztárrendezőt

  A kiemelt ügyeket vizsgáló orosz nyomozóhatóság kedden bejelentette, hogy őrizetbe vették Kirill Szerebrennyikov orosz sztárrendezőt, és vádat emelnek ellene hűtlen kezelés miatt.

 • 107 milliárdot fizettek a nőnek a rákkeltő babapúder miatt

  107 milliárdot fizettek a nőnek a rákkeltő babapúder miatt

  Egy kaliforniai bíróság hétfőn 417 millió dolláros (107 milliárd forintos) kártérítést ítélt meg egy nőnek, aki azzal vádolta meg a Johnson & Johnson vállalatot, hogy gyógyíthatatlan petefészekrákját a cég intim célokra is ajánlott babapúdere okozta.