2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb II.kerület XVII.kerület

Fociról footgolfra váltottak a Zavadszky gyerekek

Zavadszky Roland rögtön meg is nyerte a fordulót

Zavadszky Roland rögtön meg is nyerte a fordulót

Ősszel felhagytak a labdarúgással, hogy több időt tölthessenek tanulással. A fiatalon elhunyt ferencvárosi labdarúgókedvenc, Zavadszky Gábor tizenhét éves ikrei pont olyan szerények és jól neveltek, mint édesapjuk volt. Ráadásul ők is jól bánnak a labdával, ezt legutóbb a hétvégén bizonyították.

A Kisorosziban rendezett téli footgolfbajnokság, a Hinora Winter Footgolf Tour hatodik fordulójában tűntek fel a hétvégén a mindenki által Zavának becézett egykori focista gyermekei. A labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött sportág hazai nagykövete, a korábbi válogatott focista, Hrutka János csábította le Norbit és Rolit, hogy próbálják ki a játékot.


– Footgolfoztunk már, de ez volt az első, hogy bekapcsolódtunk egy bajnokságba – avatott be a részletekbe Norbi, miután teljesítették a pályát, ő ötödik, testvére pedig rögtön első lett a junior kategóriában. A fiúk egészen tavaly őszig úgy gondolták, apjuk nyomdokaiba lépve labdarúgók lesznek, de mindketten abbahagyták a játékot.

– Egy öt évfolyamos gimnázium két tannyelvű tagozatán vagyunk másodikosok. Sokat tanulunk, ezért nem fért bele az időnkbe a futball. Bevallom, hiányzott is már a labda nagyon, jó volt kicsit játszani, még ha ez nem is pontosan ugyanaz – mesélt lapunknak Roli, aki elárulta, elég jól rajzol, és építészként tudja magát elképzelni. Norbi a számok szerelmese és közgazdász lenne.


Zavadszky Gábor már tíz éve nincs közöttünk. A kerület díszpolgára harmincegy évesen távozott az élők sorából. A család pár éve elköltözött a II. kerületbe, de továbbra is visszajárnak, hiszen unokatestvérek és a nagyszülők várják őket. Elmondásuk szerint amikor bemutatkoznak, a többség visszakérdez, az a Zavadszky? Meglepődve, de örömmel tapasztalják, hogy a velük egyidősek is így tesznek, pedig ők még nagyon kicsik voltak, mikor „Zava” az égi pályára költözött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.