EUR: 307,56 Ft
CHF: 265,13 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Külföld

Gesztenyeízű sütőtököt fejlesztettek ki

Gesztenyeízű sütőtököt fejlesztettek ki Tajvanon.

Az új csemegével a kaohsziungi mezőgazdasági kutatóintézet állt elő, hangoztatva, hogy a terméknek jó piaca lehet külföldön, főleg Japánban.

A lapos kerek étkezési tök könnyen termeszthető, Tajvanon kétszer, tavasszal és ősszel is megterem – írta szerdai közleményében a kutatóintézet.

A gesztenyeízű felszeletelve és lefagyasztva kiválóan alkalmas exportra – közölte az intézet.

http://focustaiwan.tw/news/ast/201602170004.aspx

Kapcsolódó Cikkek

 • Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalása – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszterrel és Pavlo Klimkin külügyminiszterrel csütörtökön Kijevben folytatott tárgyalásai után.

 • A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán regionális parlament szavazást tarthat Katalónia függetlenségének kinyilvánításáról, ha a madridi központi kormány “továbbra is akadályozza a párbeszédet, és folytatja az elnyomást” – írta csütörtökön Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek Carles Puigdemont katalán elnök.

 • Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Feleannyi bevándorlót engedne az Egyesült Államokba Donald Trump a napokban a kongresszus elé terjesztett új bevándorlásügyi tervezete alapján. A Figyelő szerint a Trump-tervezet a bevándorlók számának jelentős csökkentése mellett a migrációval kapcsolatos tízezer új állást is teremtene: megnövelné a vámtisztviselők és a bevándorlásügyi bírók, ügyészek és ügyvédek számát is.