EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb

Giulia Enders – Bélügyek – A belek csodálatos világa és a jó emésztés

bélügyekEz a könyv nem az a fajta, amit szívesen leveszünk egy könyvesbolt polcáról. Olvasni a belekről? Az emésztésről? Külön rész a kakiról? Inkább ne! Aztán egyre többet halljuk, hogy Giulia Enders (ő szerepel a borítón is) világhírű lett, csak Németországban több mint egymilliót adtak el a könyvéből. Kíváncsiságból beleolvasunk és azt vesszük észre, hogy fogynak az oldalak és nem tudjuk letenni. Vicces, szórakoztató és informatív, a cuki rajzokról már nem is beszélve. Örültünk volna, ha annak idején így tanítanak erről az iskolákban is.

„A szív és az agy nagy tiszteletnek örvendenek, mindeközben a bél legfeljebb a vécéig jut el, gondolják a legtöbben. Máskülönben csak hanyagul teng-leng a hasunkban, olykor-olykor pukizik egyet. Mondhatni, kissé lebecsüljük őt – pedig valójában nem pusztán lebecsülésről van szó, egyenesen szégyenkezünk a beleink miatt. Gázos belek! Könyvem ezen a hozzáálláson szeretne egy kicsit változtatni. Mert a bél igenis menő!” – fogalmazott Giulia Enders.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.