EUR: 310,24 Ft
CHF: 259,11 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Halálos földrengés Tajvanon

Három halálos áldozata van a szombat hajnali tajvani földrengésnek, köztük egy tíznapos csecsemő. Eddig 221 embert mentettek ki az összedőlt 17 emeletes tajnani lakóépület romjai alól, közülük 154-et kórházba kellett szállítani – jelentették hírügynökségek.

A legfrissebb beszámolók szerint két lakóépület dőlt össze, valamint egyéb építmények a sziget déli részén lévő Tajnan városban a 6,4-es erősségű rengés hatására. Öt kisebb, legalább 3,8-as erősségű utórengés történt.

A hivatalos tajvani hírügynökség szerint a 17 emeletes épület 92 lakásos volt, és 256-an lakhattak bennük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.