EUR: 324,82 Ft
CHF: 281,97 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

Hányan iszunk többet a kelleténél?

Csökken az alkoholisták száma a KSH szerint, a toxikológus mégis emelkedő tendenciáról beszél. A Központi Statisztikai Hivatal oldalán bárki megnézheti azt a táblázatot, amely a kábítószer-fogyasztók és alkoholisták gondozásának 1997 és 2014 közötti adatait foglalja össze. E szerint a nyilvántartott alkoholisták száma tizennyolc év alatt a 49 ezret meghaladó értékről 15 ezer alá esett, az összes alkoholista becsült száma pedig 808 ezerről 408 ezerre. Dr. Zacher Gábor toxikológus, igazságügyi szakértő ezzel szemben úgy nyilatkozott január elején a köztévében, hogy jelenleg a magyar alkoholisták száma 800 ezer, ami rövid időn belül egymillióra emelkedhet. Emellett két és fél millió az úgynevezett nagyivó, aki nem iszik rendszeresen, de alkalomszerűen extrém nagy mennyiséget fogyaszt.

alkohol2

Az általam használt érték kiszámítása a halálozáson alapul. Azt vesszük alapul, hogy hányan haltak meg májcirózisban, és egy képlet segítségével ezt szorozzuk fel. Nem tökéletesen pontos számítás, de a nagyságrendet jól mutatja, egyben jelzi a probléma súlyát is – fogalmazott a Lokálnak dr. Zacher Gábor.


Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  Budapesten tárgyalt Orbán Viktorral Donald Tusk

  A jövő heti EU-csúcs előkészítése keretében Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke felkereste hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 • Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  Szijjártó: Nem csorbulhatnak a kárpátaljai magyar közösség jogai

  A jó magyar-ukrán kapcsolatokban “vagyunk érdekeltek, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség jogai semmilyen formában se csorbulhassanak” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Ungvárhoz közeli Alsószlatina gyógyüdülőhelyen.

 • Kukában landoltak a szemetesek!

  Kukában landoltak a szemetesek!

  Nem akármilyen szelfivel rukkoltak elő az FKF munkatársai, akik jelentkeztek a Meglepkék Legőrültebb Brigád elnevezésű felhívására.

 • Változik az Eurojackpot ára

  Változik az Eurojackpot ára

  A Szerencsejáték Zrt. közleményben tudatta, hogy az Eurojackpot alapjátékának ára az elmúlt hét euró árfolyam-változása miatt a Részvételi Szabályzat értelmében 2018.