EUR: 310,69 Ft
CHF: 259,46 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Extra

Helen Mirren megvédte az amerikai filmakadémiát

Helen Mirren védelmébe vette az amerikai filmakadémiát, amelyet amiatt értek heves támadások az utóbbi hetekben, mert sorozatban második éve csak fehér bőrű jelöltek szerepelnek a színészi kategóriákban az Oscar-díj esélyesei között.

A brit színésznő, aki A királynő című filmben nyújtott alakításáért elnyerte az intézmény tagjai által odaítélt rangos elismerést, a Channel 4 tévében szerdán sugárzott interjújában úgy fogalmazott, méltánytalan az amerikai filmakadémiát támadni. “Idén egyszerűen így alakult” – mondta azzal kapcsolatban, hogy csak fehér bőrű színészek vannak a négy színészi kategória jelöltjei között.


Szerinte a gondok nem az akadémiánál, hanem máshol vannak. “Mely filmeket készítik el? Kik szerepelnek bennük? Milyen forgatókönyvek születnek?” – sorolta kérdéseit, hozzátéve, hogy ezek nagyobb horderejű dolgok annál, mint hogy kinek van Oscar-díja.

Lupita Nyong’o a Today Show című amerikai tévéműsorban szintén amellett foglalt állást, hogy nem az amerikai filmakadémiát kell hibáztatni. A Tizenkét év rabszolgaság című film fekete bőrű Oscar-díjas színésznője szerint mindenkinek jobb lenne, ha sokszínűbb történetek jelennének meg a vásznon.

Az Oscar-jelölések január 14-i bejelentése óta heves vita dúl a sokféleségről, illetve annak hiányáról Hollywoodban. A nem fehér bőrű színészek mellőzése miatt többen bejelentették, hogy bojkottálják a február 28-i Los Angeles-i díjátadót, köztük a novemberben életmű-Oscarral kitüntetett rendező, Spike Lee.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem veszi át díját Natalie Portman

  Nem veszi át díját Natalie Portman

  Natalie Portman amerikai színésznő nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díját, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja pénteken.

 • Prince halálában senki sem bűnös

  Prince halálában senki sem bűnös

  Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

 • Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

  Emese: Ha szűz maradok, örökbe fogadok

   A 28 éves szűz színésznőt udvarlói már nem csak szép szavakkal, de több száz milliós összegekkel is bombázzák. Ennek ellenére Emese még egy olyan férfit se talált, akivel szívesen találkozna, pedig nagyon vágyik egy igazi úriemberre, akinek gyerekeket szülhet.