2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Extra

Helen Mirren megvédte az amerikai filmakadémiát

Helen Mirren védelmébe vette az amerikai filmakadémiát, amelyet amiatt értek heves támadások az utóbbi hetekben, mert sorozatban második éve csak fehér bőrű jelöltek szerepelnek a színészi kategóriákban az Oscar-díj esélyesei között.

A brit színésznő, aki A királynő című filmben nyújtott alakításáért elnyerte az intézmény tagjai által odaítélt rangos elismerést, a Channel 4 tévében szerdán sugárzott interjújában úgy fogalmazott, méltánytalan az amerikai filmakadémiát támadni. “Idén egyszerűen így alakult” – mondta azzal kapcsolatban, hogy csak fehér bőrű színészek vannak a négy színészi kategória jelöltjei között.


Szerinte a gondok nem az akadémiánál, hanem máshol vannak. “Mely filmeket készítik el? Kik szerepelnek bennük? Milyen forgatókönyvek születnek?” – sorolta kérdéseit, hozzátéve, hogy ezek nagyobb horderejű dolgok annál, mint hogy kinek van Oscar-díja.

Lupita Nyong’o a Today Show című amerikai tévéműsorban szintén amellett foglalt állást, hogy nem az amerikai filmakadémiát kell hibáztatni. A Tizenkét év rabszolgaság című film fekete bőrű Oscar-díjas színésznője szerint mindenkinek jobb lenne, ha sokszínűbb történetek jelennének meg a vásznon.

Az Oscar-jelölések január 14-i bejelentése óta heves vita dúl a sokféleségről, illetve annak hiányáról Hollywoodban. A nem fehér bőrű színészek mellőzése miatt többen bejelentették, hogy bojkottálják a február 28-i Los Angeles-i díjátadót, köztük a novemberben életmű-Oscarral kitüntetett rendező, Spike Lee.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szexért ad interjút Hujber

  Szexért ad interjút Hujber

  Hujber Ferenc újra bombát robbantott: A színész kijelentette, hogy csak olyan nőnek ad interjút, aki lefekszik vele.

 • Hamarabb érkezhet Cooky kisfia

  Hamarabb érkezhet Cooky kisfia

  Cooky és párja, Debóra boldogabbak, mint valaha, hisz napokon belül megszületik első közös gyermekük, akit Kevinnek fognak hívni. A rádiósmár nagyon izgatott az apás szülés miatt, pláne hogy kiderült: a vártnál hamarabb érkezik a baba.

 • Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Mészáros Márta tragédiája – tízévesen már árva volt

  Megrendítő titkait osztotta meg a közelmúltban Mészáros Márta. A világszerte ismert rendezőnő gyerekkorát leírhatatlan tragédiák övezték: a mindennapos éhínség és betegségek mellett a szülei is életüket vesztették a szovjet rémuralom alatt.