2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb XXI.kerület

HÉV vagy villamos?

Mint arról mi is beszámoltunk korábban, a budapesti olimpia egyik kiemelt helyszíne lesz Csepel. A beruházásokhoz kapcsolódóan természetesen a közlekedésben is lesznek változások, felmerült például a HÉV kiiktatása.

– Pontos tervek vannak már a villamosra. Úgy fog kinézni, hogy Csepel közigazgatási határán belül nem lesz változás. A későbbiekben nem a Nemzeti Színház előtt, a Duna-parton haladna tovább, azt a területet megújítják, hanem bemenne hátra, a színház mögé, a Soroksári útra, ott menne a Boráros térig, a 4-es, 6-os vonalára a Mester utcánál csatlakozna rá – magyarázta Borbély Lénárd polgármester, aki támogatja, hogy a csepeli HÉV-et villamossá alakítsák át, de csak akkor, ha nem nő jelentősen a menetidő, és átszállásmentes kapcsolat lesz ezzel Csepel, valamint a pesti és a budai városközpontok között.


– Most ez 13 perc, egy villamos, főleg ha születik egy törvénymódosítás az 50-es sebességkorlátozást feloldásáról és mehet 70-nel a Weiss Manfréd úton, tehát olyan gyors lesz, mint most a HÉV, akkor tartható ez a szimpatikus menetidő. Ha nem kell átszállni a Boráros téren bármilyen más közlekedési eszközre, azzal nyernek a csepeliek – fogalmazott a polgármester.

Budapest, 2015. február 7. A BKK-BKV Boráros tér és Csepel között közlekedő H7-es HÉV (Helyiérdekű Vasút) egyik MXA típusú szerelvénye megérkezik a XXI. kerületi Szent Imre téri megállóba. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre 

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.