EUR: 305,22 Ft
CHF: 273,48 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Egyéb XXI.kerület

HÉV vagy villamos?

Mint arról mi is beszámoltunk korábban, a budapesti olimpia egyik kiemelt helyszíne lesz Csepel. A beruházásokhoz kapcsolódóan természetesen a közlekedésben is lesznek változások, felmerült például a HÉV kiiktatása.

– Pontos tervek vannak már a villamosra. Úgy fog kinézni, hogy Csepel közigazgatási határán belül nem lesz változás. A későbbiekben nem a Nemzeti Színház előtt, a Duna-parton haladna tovább, azt a területet megújítják, hanem bemenne hátra, a színház mögé, a Soroksári útra, ott menne a Boráros térig, a 4-es, 6-os vonalára a Mester utcánál csatlakozna rá – magyarázta Borbély Lénárd polgármester, aki támogatja, hogy a csepeli HÉV-et villamossá alakítsák át, de csak akkor, ha nem nő jelentősen a menetidő, és átszállásmentes kapcsolat lesz ezzel Csepel, valamint a pesti és a budai városközpontok között.

– Most ez 13 perc, egy villamos, főleg ha születik egy törvénymódosítás az 50-es sebességkorlátozást feloldásáról és mehet 70-nel a Weiss Manfréd úton, tehát olyan gyors lesz, mint most a HÉV, akkor tartható ez a szimpatikus menetidő. Ha nem kell átszállni a Boráros téren bármilyen más közlekedési eszközre, azzal nyernek a csepeliek – fogalmazott a polgármester.

Budapest, 2015. február 7. A BKK-BKV Boráros tér és Csepel között közlekedő H7-es HÉV (Helyiérdekű Vasút) egyik MXA típusú szerelvénye megérkezik a XXI. kerületi Szent Imre téri megállóba. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre 

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Éljenek a csepeliek!

  Éljenek a csepeliek!

  Együtt bulizott a család minden tagja Csepel Napján az Edda Művek koncertjén. A fiatalok az első sorban csápoltak a Szent Imre téren, a legkisebbeket pedig a nyakukba vették a szülők, hogy jobban lássanak.

 • „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  „Tizennégy karátos est” Olt Tamással

  A Nemzeti Színház művészei közül az előző évadban ő szerepelt a legtöbb előadásban, teátrumunkban nemrég rendezte a nagysikerű Ájlávjút, láthattuk a nézőcsúcsot döntő Kincsem című filmben, ráadásként néhány napon belül apukaként debütál Olt Tamás, aki a VIDOR Fesztiválon és az új évadban rendezőként is színre lép.

 • Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  Több mint egymilliárd forint kutatásokra

  A Debreceni Egyetem 41 kutatója és posztdoktora nyert összesen több mint egymilliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.