EUR: 313,19 Ft
CHF: 261,54 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XXI.kerület

HÉV vagy villamos?

Mint arról mi is beszámoltunk korábban, a budapesti olimpia egyik kiemelt helyszíne lesz Csepel. A beruházásokhoz kapcsolódóan természetesen a közlekedésben is lesznek változások, felmerült például a HÉV kiiktatása.

– Pontos tervek vannak már a villamosra. Úgy fog kinézni, hogy Csepel közigazgatási határán belül nem lesz változás. A későbbiekben nem a Nemzeti Színház előtt, a Duna-parton haladna tovább, azt a területet megújítják, hanem bemenne hátra, a színház mögé, a Soroksári útra, ott menne a Boráros térig, a 4-es, 6-os vonalára a Mester utcánál csatlakozna rá – magyarázta Borbély Lénárd polgármester, aki támogatja, hogy a csepeli HÉV-et villamossá alakítsák át, de csak akkor, ha nem nő jelentősen a menetidő, és átszállásmentes kapcsolat lesz ezzel Csepel, valamint a pesti és a budai városközpontok között.


– Most ez 13 perc, egy villamos, főleg ha születik egy törvénymódosítás az 50-es sebességkorlátozást feloldásáról és mehet 70-nel a Weiss Manfréd úton, tehát olyan gyors lesz, mint most a HÉV, akkor tartható ez a szimpatikus menetidő. Ha nem kell átszállni a Boráros téren bármilyen más közlekedési eszközre, azzal nyernek a csepeliek – fogalmazott a polgármester.

Budapest, 2015. február 7. A BKK-BKV Boráros tér és Csepel között közlekedő H7-es HÉV (Helyiérdekű Vasút) egyik MXA típusú szerelvénye megérkezik a XXI. kerületi Szent Imre téri megállóba. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre 

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.