2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Extra

Hujber: Már meg tudom állni, hogy ne igyak!

Hujber Feri sosem titkolta, hogy korábban alkoholista volt. Még egy kapszulát is beültettek a testébe, ami segített abban, hogy ne nyúljon a pohár után. Úgy gondolja, egy életen át tartó küzdelem, hogy az alkohol ne uralkodjon a testen és az elmén.

– Aki ebbe belecsúszott, annak élete végéig kell vigyáznia magára – kezdte a Lokálnak a színész. – Veszélyes, hogy ennyire élen járunk az alkoholfogyasztásban, de meg vagyok győződve arról, hogy ez azért is van, mert boldogtalanok az emberek. Talán segíthet leszámolni a szenvedéllyel, ha megkeressük a szépet abban, amit csinálunk. Ne úgy próbáljuk oldani a feszültséget, hogy az ivásba menekülünk. Ha kell, hagyjuk ott a munkahelyet, vagy akár a romboló kapcsolatot is. Nálam elsősorban az volt a probléma, hogy egyszerűen szerettem inni. Magát az érzést, az ezzel járó hangulatot bírtam. Most már mindent megteszek azért, hogy normálisan létezhessek, leszámoltam a démonokkal – mesélte Hujber, aki korábban testbe ültetett kapszulát is kipróbált, ami hónapokig hatásos. Ennek lényege, hogy a gyógyszer a szövetek közt oldódik és a szivárgó kemikália tönkreteszi a máj egyik enzimjét, ami az alkohol lebontásában vesz részt. Így ha a beteg alkoholt fogyaszt, nagyon rosszul lesz, bőre kipirul, keringése felborul, ha gyenge a szíve, akár bele is halhat. Létezik szájon át bevehető változat is, persze az nem ennyire hatásos, hisz a betegek gyakran „elfelejtik” bevenni. A bőr alá ültetett gyógyszernél nincs kibúvó.


– Kipróbáltam a kapszulát, működött. De most már örülök, hogy enélkül is meg tudom állni, hogy ne igyak. Amikor leteszed a piát, az első egy-két hét szörnyű, utána kezd egyre jobb lenni. Sokat jelentenek számomra a gyerekeim, a családom. El nem tudnám képzelni, hogy esetleg úgy menjek értük, hogy ittam. Erőt adnak nekem mindenhez! – magyarázta a színész.

Hujber Ferenc (Fotó: Máté Krisztián)

Hujber Ferenc (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem veszi át díját Natalie Portman

    Nem veszi át díját Natalie Portman

    Natalie Portman amerikai színésznő nem veszi át az izraeli Nobel-díjnak is nevezett, kétmillió dollárral járó Genezis-díját, mert az elmúlt időszak izraeli történései miatt nem engedi a lelkiismerete – írta a Jediót Ahronót című újság honlapja pénteken.

  • Prince halálában senki sem bűnös

    Prince halálában senki sem bűnös

    Vádemelés nélkül fejezte be a két éve elhunyt popsztár, Prince ügyében folytatott vizsgálatot a minnesotai ügyészség, amely szerint az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.