2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Ilyen bemutatkozásról álmodik mindenki – interjú a legjobb hokissal!

A magyar jégkorong válogatott a budapesti Olimpiai Selejtező Torna első napján 4-0-ra legyőzte Litvániát. A mérkőzés legjobbjának az első gól szerzőjét, a válogatottban első alkalommal jégre lépő Galló Vilmost választották. Azt a játékost, aki kedden kikerült a válogatott keretéből, sőt, már a repülőjegye is megvolt Svédországba. Aztán mégis játszhatott.

Budapest, 2016. február 11. A magyar csapat ünnepli Galló Vilmos (b2) gólját a jégkorong olimpiai selejtező torna első fordulójában játszott Magyarország-Litvánia mérkőzésen a Papp László Sportarénában 2016. február 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Az egész magyar csapat Galló Vilmost (22-es mezben) ünnepelte gólja után ( MTI Fotó: Kovács Tamás)

Galló Vilmos decemberben még a 20 éven aluliak válogatottjának tagjaként szerzett divízió 2/b-s világbajnoki aranyérmet, tegnap pedig bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban. És ez a bemutatkozás nem is akár milyenre sikerült. A svéd Linköping játékosa ugyanis előbb kikerült a keretből, ám egy sérülés miatt lényegében a repülőtérről hívták vissza a nemzeti csapathoz.


– Valóban, amikor kedden megtudtam, hogy Amikor megtudtam, hogy nem kerülök be a meccskeretbe, arra kértem meg a szakmai stábot, hogy mielőbb visszautazhassak a klubomhoz – mondta a tegnapi mérkőzés után a játékos a lokal.hu-nak a mixzónában. – Sőt, már repülőjegyem is megvolt csütörtökre, ám egy nappal korábban, szerdán szóltak, hogy Sebők Balázs megsérült, így vissza kell térnem a csapathoz.

Budapest, 2016. február 11. Galló Vilmos (j) és a litván Arturas Katulis (b) a jégkorong olimpiai selejtező torna első fordulójában játszott Magyarország-Litvánia mérkőzésen a Papp László Sportarénában 2016. február 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Végül Galló Vilmost választották a mérkőzés legjobbjának (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Galló így debütálhatott Litvánia ellen, ám arra talán ő sem számított, hogy mindezt góllal teszi. Ráadásul ő szerezte a magyar csapat első találatát


– Szavakkal nem is lehet elmondani, mit érzetem a gólnál. Olyan ez az egész, mint egy tündérmese. A mérkőzés nem volt könnyű, de köszönhetően elsősorban a szurkolóknak, sikerült legyűrnünk az ellenfelet. Ezt a lendületünket szeretnénk továbbvinni, a drukkerektől kapott támogatás mellett.

A magyar szövetségi kapitány, Rich Chernomaz a mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, hogy a Litván válogatott, kapusának kimagasló teljesítménye miatt sokáig jól tartotta magát.
– Persze, dicséret illeti a saját csapatomat is, mert rengeteg helyzetet dolgozott ki és a vezetést is megszerezte – mondta a kapitány. – A második harmadban nem becsültük meg kellőképpen a korongot, a harmadikban ezért az egyszerű játékot kértem. Ezt sikerült is megvalósítaniuk a játékosoknak, akik higgadtak maradtak és újabb gólokat szereztek. A záró harmadban nyújtott teljesítményt várom el a hátralévő két mérkőzésen is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Valverde az egekig magasztalja Messit

  Valverde az egekig magasztalja Messit

  Mint tudjuk az FC Barcelona 5-0-ra legyőzte a Betis csapatát a hétvégén, a meccs után pedig a katalánok edzője, Ernesto Valverde mondott a szép szavakat Lionel Messire.

 • Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Hazai pályán mutatkozhat be Georges Leekens szövetségi kapitány, ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott Kazahsztánnal és Skóciával játszik felkészülési mérkőzést márciusban.

 • Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Bár semmilyen sportszakmai múlttal nem rendelkezett, a váci futball aranykora fűződik Iványi Károly nevéhez. Az egykori váci elnök a magyar futballal foglalkozó mifocink.com új riportsorozatában  beszélt arról, hogyan alakult ki a váci aranycsapat, mennyiből csináltak bajnokcsapatot, mennyit kerestek a játékosok, hogyan élte meg, hogy tíz sikeres év után lényegében puccsal leváltották, mit érzett, amikor utána mindenféle szerencselovagok tönkretették azt, amit ő és kollégái  megpróbáltak  felépíteni.