2018. április 26., csütörtök
Ervin

Sport

Ilyen bemutatkozásról álmodik mindenki – interjú a legjobb hokissal!

A magyar jégkorong válogatott a budapesti Olimpiai Selejtező Torna első napján 4-0-ra legyőzte Litvániát. A mérkőzés legjobbjának az első gól szerzőjét, a válogatottban első alkalommal jégre lépő Galló Vilmost választották. Azt a játékost, aki kedden kikerült a válogatott keretéből, sőt, már a repülőjegye is megvolt Svédországba. Aztán mégis játszhatott.

Budapest, 2016. február 11. A magyar csapat ünnepli Galló Vilmos (b2) gólját a jégkorong olimpiai selejtező torna első fordulójában játszott Magyarország-Litvánia mérkőzésen a Papp László Sportarénában 2016. február 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Az egész magyar csapat Galló Vilmost (22-es mezben) ünnepelte gólja után ( MTI Fotó: Kovács Tamás)

Galló Vilmos decemberben még a 20 éven aluliak válogatottjának tagjaként szerzett divízió 2/b-s világbajnoki aranyérmet, tegnap pedig bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban. És ez a bemutatkozás nem is akár milyenre sikerült. A svéd Linköping játékosa ugyanis előbb kikerült a keretből, ám egy sérülés miatt lényegében a repülőtérről hívták vissza a nemzeti csapathoz.


– Valóban, amikor kedden megtudtam, hogy Amikor megtudtam, hogy nem kerülök be a meccskeretbe, arra kértem meg a szakmai stábot, hogy mielőbb visszautazhassak a klubomhoz – mondta a tegnapi mérkőzés után a játékos a lokal.hu-nak a mixzónában. – Sőt, már repülőjegyem is megvolt csütörtökre, ám egy nappal korábban, szerdán szóltak, hogy Sebők Balázs megsérült, így vissza kell térnem a csapathoz.

Budapest, 2016. február 11. Galló Vilmos (j) és a litván Arturas Katulis (b) a jégkorong olimpiai selejtező torna első fordulójában játszott Magyarország-Litvánia mérkőzésen a Papp László Sportarénában 2016. február 11-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Végül Galló Vilmost választották a mérkőzés legjobbjának (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Galló így debütálhatott Litvánia ellen, ám arra talán ő sem számított, hogy mindezt góllal teszi. Ráadásul ő szerezte a magyar csapat első találatát


– Szavakkal nem is lehet elmondani, mit érzetem a gólnál. Olyan ez az egész, mint egy tündérmese. A mérkőzés nem volt könnyű, de köszönhetően elsősorban a szurkolóknak, sikerült legyűrnünk az ellenfelet. Ezt a lendületünket szeretnénk továbbvinni, a drukkerektől kapott támogatás mellett.

A magyar szövetségi kapitány, Rich Chernomaz a mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, hogy a Litván válogatott, kapusának kimagasló teljesítménye miatt sokáig jól tartotta magát.
– Persze, dicséret illeti a saját csapatomat is, mert rengeteg helyzetet dolgozott ki és a vezetést is megszerezte – mondta a kapitány. – A második harmadban nem becsültük meg kellőképpen a korongot, a harmadikban ezért az egyszerű játékot kértem. Ezt sikerült is megvalósítaniuk a játékosoknak, akik higgadtak maradtak és újabb gólokat szereztek. A záró harmadban nyújtott teljesítményt várom el a hátralévő két mérkőzésen is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Liu Shaolin Sándor: Elértük az álmunkat!

  Liu Shaolin Sándor: Elértük az álmunkat!

  A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja tagjává fogadta a februári, phjongcshangi olimpián az első magyar téli ötkarikás aranyérmet szerző rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó tagjait, Burján Csabát, Knoch Viktort, Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort.

 • Courtois beperelte Wilmotsot

  Courtois beperelte Wilmotsot

  Pert indított a belga labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, Marc Wilmots ellen a csapat kapusa, Thibaut Courtois és édesapja, Thierry.

 • Megénekelték Görbicz Anitát

  Megénekelték Görbicz Anitát

  Görbicz Anita visszavonulása megihlette egyik rajongóját, Nagy Edinát, azaz Nedint, aki élete első videóklipjét a válogatottnak nemrég búcsút intő kedvencéről készítette.