EUR: 312,28 Ft
CHF: 261,41 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Külföld

Iraki migráns erőszakolt tízéves kisfiút Bécsben

Az osztrák rendőrség megerősítette, hogy tavaly decemberben egy iraki menekült erőszakolt meg egy tízéves fiút egy bécsi fürdőben – számolt be a Kronen Zeitung című osztrák lap.

A férfi a tízéves fiút a Theresienbad nevű bécsi fürdőben berántotta az egyik vécékabinba, és megerőszakolta. A rendőrség még a helyszínen őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt, aki bevallotta bűnét.


A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a húszéves férfi, aki a balkáni útvonalon keresztül szeptember 13-án érkezett Ausztriába, a nyomozóknak azt mondta, azért követte el tettét, mert négy hónapja nem létesített szexuális kapcsolatot senkivel, és nem bírta tovább. Arra a kérdésre, hogy Irakban nem tiltják-e törvények, hogy valaki szexuális viszonyt kezdjen egy tízéves fiúval, azt válaszolta, ez a világ összes országában tilos.

Thomas Keiblinger, a tartományi rendőrkapitányság szóvivője azt mondta, a rendőrség az esetet az áldozat védelme érdekében nem hozta korábban hivatalosan nyilvánosságra. Az, hogy amiatt hallgattak volna az ügyről, hogy ne keltsenek menekültellenes hangulatot Ausztriában, semmi esetre sem játszott szerepet az esetnél – tette hozzá Keiblinger.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megkezdődött Radovan Karadzic fellebbviteli tárgyalása

    Megkezdődött Radovan Karadzic fellebbviteli tárgyalása

    Ítélete hatályon kívül helyezését kérte hétfőn kezdődött fellebbviteli tárgyalásán Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnök az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusától (MICT), amely megbízatásának lejárta után átvette a hágai Nemzetközi Törvényszék fennmaradó ügyeit.

  • Milos Forman előtt tisztelegnek

    Milos Forman előtt tisztelegnek

    Milos Forman, a 86 éves korában, április 13-án elhunyt világhírű cseh származású amerikai rendező életműve előtt tiszteleg az idei nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban – közölte Jirí Bartoska, a fesztivál elnöke hétfőn Prágában sajtótájékoztatón.