2018. június 25., hétfő
Vilmos

Extra

Isten és Walt Disney segítette Oláh Gergőt

Kitörő ovációval fogadta a közönség Oláh Gergő dalát az MTVA A Dal című műsorának második elődöntőjében. Gergő a megszokott stílusától eltérően saját, roma gyökereit vette alapul az új szerzeményhez és ezzel elnyerte a zsűri és a nézők kegyeit is, ami egyenes ágon a középdöntőbe juttatta.

– Azt hiszem, új stílust teremtettem a Győz a jó című dalommal, amelynek műfaja a roma soul lett, amit az azonos nevű zenészcsapatommal játszunk a jövőben. A zsűri szerint bátor lépés volt, hogy stílust váltottam és sokakat megosztó kultúrából merítettem. Cigány vagyok, soha nem fogom szégyellni a származásomat. Remélem, egy picit tudok tenni a cigányságért és bemutathatom, hogy vannak nagyon szép kulturális értékeink – mondta Gergő.


oláh Gergő, A Dal 2016 elődöntő  (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

A háromgyerekes édesapát családja is biztatta, hogy a tavalyi próbálkozás után – akkor csak a középdöntőig jutott – ismét jelentkezzen. – Nagyon hiszek Istenben, istenfélő életet élek a családommal együtt. Rendszeresen olvasom a Bibliát és a három gyerekemnek is igyekszem átadni a tudást. Amikor a versenydalomat írtam, felötlött bennem, hogy Isten elénk tette a jót és a rosszat és meg is mondja, hogy válasszuk a jót. A három gyermekemmel rengeteg Disney-mesét nézünk, amelyekben szintén a jó és a rossz állandó küzdelmét láthatjuk, de a végén ott is mindig a jó győz. Viccesen hangozhat, de ez is hozzájárult a dalomhoz.

Dráma a stúdióban


Két drámai pillanat is akadt a műsorban. Az első, a Group ‘n’ Swing igencsak alacsony pontszáma, amit Pierrot illetett kemény kritikával: – A kelleténél kicsit több a hasonlatosság azzal a bizonyos Tomorrow never dies című dal és a ti versenydalotok között. Azt viszont mindenképpen érzem, hogy akkor érdemes egy műfajnak nekimenni, amikor meg tudjuk ugorni azt a szintet, amit az a műfaj követel. Ebben az esetben viszont mindenképpen legfeljebb magyar narancs érzetem van, ha értitek, mire gondolok – utalt A tanú című film emlékezetes jelenetére a zsűri mumusa, aki csupán öt pontot adott a csapatnak.

A C.E.T. énekese, Kabai Alex szintén kellemetlen perceket élt át. A színész-táncos fiatalember kontrollfülese ugyanis nem működött, és végül kénytelen volt kitépni azt a füléből a szám közepén, ami jelentősen megnehezítette a produkciót. Bár rendkívül derekasan helytállt,  dala végül nem jutott tovább.

Kapcsolódó Cikkek

 • Liptai Claudia: Megünnepeltük, hogy boldogok vagyunk

  Liptai Claudia: Megünnepeltük, hogy boldogok vagyunk

  Liptai Claudia és Pataki Ádám majdnem meghiúsult esküvője után hatalmas, hajnalig tartó buli kerekedett. A Best magazin beszámolója szerint az ifjú pár hagyományos fogásokkal, nyitótánccal, limbóhintóval és rohamosztagossal mulatták át az éjszakát a násznéppel együtt.

 • Sosem vágyott családra Robbie Williams

  Sosem vágyott családra Robbie Williams

  Sosem akart családot a kétgyermekes Robbie Williams. A népszerű énekes fiatalkorában az örök agglegény­életről álmodott, minden héten más nő mellett akart ébredni.

 • Isteni Izabel!

  Isteni Izabel!

  Elképesztően hosszú lábak, kőkemény hasizom – nem csoda, hogy a brazil modellt, Izabel Goulart a világ egyik legszexibb nőjének tartják.