EUR: 308,48 Ft
CHF: 287,44 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Belföld

Jelentősen nőttek a köznevelésre fordított források az elmúlt években

Zenta, 2016. január 15.
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszédet mond a vajdasági Zentán a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségén 2016. január 15-én.
MTI Fotó: Molnár Edvárd

Jelentősen nőttek a köznevelésre fordított források az elmúlt években, a pedagógusok is magasabb keresettel számolhatnak – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Az államtitkár rámutatott: 2012-től mintegy 230 milliárd forintos többletforrást biztosított a költségvetés a pedagógusbérek emelésére.

Az esetleges pedagógussztrájkról azt mondta, folyamatosan tárgyalnak a Pedagógusok Szakszervezetével, és a tárca felé nem jelezték ezt a szándékot hivatalosan.

Palkovics László oktatási államtitkár arról beszélt, hogy a pedagógusok sztrájkbizottsága által megfogalmazott 25 pontból három – a kötelező óraszámok, az órakedvezmény visszaállítása és a minőségi munkavégzésért járó pótlék – összesen mintegy 18 százalékos bérnövekményt jelentene. Kérdésre válaszolva azt mondta, ha meghívják őket a civil közoktatási platformra, akkor megfontolják, elmennek-e.

Kapcsolódó Cikkek