EUR: 311,46 Ft
CHF: 265,89 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Extra

KERO extrém töriórát tartott

Egy igazán extrém történelem órában lehetett részük a budapesti Szent István Gimnázium tanulóinak, ugyanis a Budapesti Operettszínház művészeti vezetője, Kerényi Miklós Gábor egy igen rendhagyó történelemóra keretein belül mutatta be Marie Antoinette életét és korát. A hírhedt királyné életét az utóbbi időben igen sok ideje volt tanulmányoznia KERO-nak, mivel március 4-én mutatják be az életéről készült musicalt a Nagymező utcai teátrumban. A darab rendezője szerint összefüggéseket kell keresnünk a történelem és a színház között.

4 (1)

A diákoknak rendkívül tetszett KERO “rendhagyó” oktatási módszere

– Felfedezhetünk hasonlóságokat és különbségeket az elmúlt korok és jelenünk között, így a történelem segíthet eligazodni saját életünkben. A színház pedig amellett, hogy szórakoztat, gondolati kalandokra is késztet, olyan élményt nyújthat, ami megváltoztatja picit az életünket” és hozzátette, hogy az Operettszínház évek óta fajsúlyosabb dolgok közlésére is vállalkozik és bizonyos témákról komolyabban szeretne beszélni előadásaiban.


8 (1)

KERO az operett sztárjaival: Vágó Zsuzsi, Horváth Dániel, Hommonay Zsolt és Vágó Bernadett

Ezek sorába tartozik a Marie Antoinette is, ami bár történelmi témát dolgoz fel, mégsem a történelmi hűség a legfontosabb benne, hanem azok az emberi viszonyok: szerelem, féltés, féltékenység, árulás, hatalomvágy, gyűlölet, amiket ma is mindannyian átélhetünk, és ami által segíthet felismerni, hogyan kell élni a saját életünket- vélekedett KERO.

A tanóra interaktivitását az óra második felében a darab díszletének és jelmezeinek bemutatása mellett az Operettszínház sztárjai is emeleték. Homonnay Zsolt, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi és Horváth Dániel  számos dalt énekeltek el élőben a diákoknak a hamarosan bemutatásra kerülő darabból.Már javában zajlanak a próbák

Marie Antoinette olvasópróba Operett színház (Fotó: Máté Krisztián)

A sikergyanús darab stábja

Hetek óta zajlanak az előkészületei az Operettszínház idei legnagyobb vállalkozásának, a Marie Antoinette című musicalnek próbafolyamatai. A nemzetközi hírű zeneszerző Lévay Szilveszter munkái nem ismeretlenek a magyar közönség számára, mivel a színház legnagyobb sikerei fűződnek a nevéhez, úgymint az Elisabeth és a Mozart.

A Marie Antoinette ősbemutatóját méh Japánban tartották 2006-ban, ezt követte két kisebb európai premier Brémában és Tecklenburgban, jelenleg Koreában játsszák. „De nyugodtan mondhatjuk – tette hozzá Kerényi Miklós Gábor –, hogy a budapesti előadás, ami az összes eddigi színpadi feldolgozást alapul véve született meg, önálló változatnak tekinthető, ilyen értelemben tehát európai premier, ami reményeink szerint igazi nagy áttörést jelent majd a mű életében.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Feró: Még mindig jó vagyok az ágyban

  Nagy Feró: Még mindig jó vagyok az ágyban

  A hetvenkét éves rockzenész korát meghazudtolóan aktív életet él. Az orvosok már évekkel ezelőtt pihenőre küldték, ám Feró hajthatatlan, és élete végéig a színpadon akar állni.

 • Sokkolta Kóbort, hogy ismét nagypapa lesz

  Sokkolta Kóbort, hogy ismét nagypapa lesz

  Lapunk alig több mint egy hónappal ezelőtt számolt be Kóbor János első unokájáról, Elzáról. Most ismét nagy az öröm a családban, ugyanis kiderült, hogy máris úton van a második, immáron vér szerinti unoka.

 • Extrém divatra szavaznak a sztárok tavasszal

  Extrém divatra szavaznak a sztárok tavasszal

  Alig várjuk a tavaszt, hogy végre megszabaduljunk a télikabáttól. Így vannak ezzel a legismertebb sztárok is, akik megmutatják, hogy idén újra hódítanak a feltűnő színek, formák, és visszatérnek a régi kedvenc kiegészítők is.