EUR: 310,94 Ft
CHF: 259,63 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Sport

Kilenc érmet szereztek a magyar birkózók Svédországban és Dániában

Kilenc érmet szereztek a magyar birkózók a hétvégi dániai és svédországi nemzetközi versenyen.

Fritsch Róbert (elöl) és Korpási Bálint a 71 kilogrammos súlycsoport döntőjében a kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjon az Aréna Savaria sportcsarnokban 2016. február 7-én. MTI Fotó: Varga György

Fritsch Róbert (elöl) és Korpási Bálint a 71 kilogrammos súlycsoport döntőjében a kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjon
MTI Fotó: Varga György, 2016. február 7.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a kötöttfogású férfiak a Thor Masters Kupán léptek szőnyegre a dániai Nykobing Falsterben, s két nem olimpiai súlycsoportot nyertek meg. Korpási Bálint (71 kg) szlovák, norvég és svéd ellenfél után a fináléban Jäger Krisztiánt múlta felül. A világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter (80 kg) Szabó Patrik mellett két dánt, egy amerikait és egy görögöt győzött le. A két aranyon kívül a magyarok még két ezüstöt szereztek Jäger és Varga Ádám (98) révén, Szabó László (75), Szabó Patrik (80) és Németh Iván (98) pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.


A női válogatott a svédországi Klippan Lady Openen szerepelt, ahol 2013-as világbajnok, tavalyi Európa Játékok-első Sastin Marianna régi-új súlycsoportjában, 63 kilóban már zsinórban a harmadik érmét szerezte meg. Ezúttal csak a háromszoros Európa-bajnok lett Anastasija Grigorjeva tudta őt megállítani a fináléban, így második lett. Az eggyel lejjebbi olimpiai súlycsoportban, 58 kilóban a szintén Európa Játékok-győztes Barka Emese svéd és norvég ellenfelet győzött le, majd orosztól kapott ki a négy között, hogy aztán a bronzmérkőzésen 8-6-ra verjen egy amerikait. A két medál mellé még két ötödik hely is összejött Sleisz Gabriella (60 kg) és Németh Zsanett (75) révén.

Kapcsolódó Cikkek