EUR: 308,19 Ft
CHF: 265,97 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Kilenc érmet szereztek a magyar birkózók Svédországban és Dániában

Kilenc érmet szereztek a magyar birkózók a hétvégi dániai és svédországi nemzetközi versenyen.

Fritsch Róbert (elöl) és Korpási Bálint a 71 kilogrammos súlycsoport döntőjében a kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjon az Aréna Savaria sportcsarnokban 2016. február 7-én. MTI Fotó: Varga György

Fritsch Róbert (elöl) és Korpási Bálint a 71 kilogrammos súlycsoport döntőjében a kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjon
MTI Fotó: Varga György, 2016. február 7.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a kötöttfogású férfiak a Thor Masters Kupán léptek szőnyegre a dániai Nykobing Falsterben, s két nem olimpiai súlycsoportot nyertek meg. Korpási Bálint (71 kg) szlovák, norvég és svéd ellenfél után a fináléban Jäger Krisztiánt múlta felül. A világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter (80 kg) Szabó Patrik mellett két dánt, egy amerikait és egy görögöt győzött le. A két aranyon kívül a magyarok még két ezüstöt szereztek Jäger és Varga Ádám (98) révén, Szabó László (75), Szabó Patrik (80) és Németh Iván (98) pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A női válogatott a svédországi Klippan Lady Openen szerepelt, ahol 2013-as világbajnok, tavalyi Európa Játékok-első Sastin Marianna régi-új súlycsoportjában, 63 kilóban már zsinórban a harmadik érmét szerezte meg. Ezúttal csak a háromszoros Európa-bajnok lett Anastasija Grigorjeva tudta őt megállítani a fináléban, így második lett. Az eggyel lejjebbi olimpiai súlycsoportban, 58 kilóban a szintén Európa Játékok-győztes Barka Emese svéd és norvég ellenfelet győzött le, majd orosztól kapott ki a négy között, hogy aztán a bronzmérkőzésen 8-6-ra verjen egy amerikait. A két medál mellé még két ötödik hely is összejött Sleisz Gabriella (60 kg) és Németh Zsanett (75) révén.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.