2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XV.kerület

Kutyajogsi szerezhető a Rexnél

A felelős kutyatartás elterjedéséért nagyszerű kezdeményezésbe fogott a Rex kutyatanoda. Gazdiknak és leendő gazdiknak szervez nyolchetes oktatást, amelynek végén a jelentkezők kutyajogosítványt szerezhetnek, ami ráadásul rengeteg kedvezményre is feljogosít majd.

Lassan mindenki előtt ismert, hogy január 1-jétől egy kormányrendelet előírja, hogy a kutya tartósan nem tartható kikötve, emellett biztosítani kell az igényeinek megfelelő mozgást, ahogyan a számára szükséges méretű életteret is. Ám az is nagy probléma, ha valaki úgy tart kutyát, hogy az állatot egyáltalán nem tudja kezelni, nevelni. Ennek kiküszöbölésre indít a Rex kutyatanoda tanfolyamot kutyajogsi néven.
– A képzés nyolc előadásból áll, amelynek során a jelentkezők elismert szakemberektől tanulhatják meg a kutyatörténelem, a kutyabiológia és -egészségtan, a kutyatestnevelés, a kutyanyelvtan vagy épp a kutyanevelés és -tanítás alapjait – mondta a Lokálnak Tóth Ferenc, a Rex kutyatanoda vezető kutyakiképzője. – A cél természetesen az, hogy akit érdekel, megismerje a felelő kutyatartás szabályait, így hatékonyan tudja majd irányítani az állat szokásait és érzelmeit. Mindenki elhiheti, ez a kutya érdeke is.


Tóth Ferenc vezető kutyakiképző (FOtó: Keresztesi Balázs)

Tóth Ferenc vezető kutyakiképző szerint fontos, hogy kutyánkat megfelelően ismerjük és befolyásolni tudjuk a viselkedését (Fotó: Keresztesi Balázs)

A kiképző elmondta, hogy a tanfolyam vége május 7-én lesz, de annak sem kell megijedni, aki lemarad valamelyik előadásról, mert a kutyajogsi így is megszerezhető. Tóth Ferenc hozzátette, a nyolc alkalommal tartott tanfolyam ugyan pénzbe kerül, de egyrészt egy előadás alig 1000 forintra jön ki, másrészt a végén különböző helyeken felhasználható kedvezményeket tartalmazó kutyajogsit kap a jelentkező.

– Sőt, a Rex tanoda növendékei, azok, akik innen fogadtak örökbe kutyát, vagy önkéntesként segítenek, 10 százalék kedvezményt kapnak a „tandíjból”. Aki elvégzi a tanfolyamot, kap egy oklevelet, aki viszont vállalja, hogy egy tesztlapon számot ad arról, mit tanult a nyolc hét alatt, a megfelelő eredmény elérése után megkapja a kutyajogsit, amivel újabb 10 százalékos kedvezményhez jut a kutyaiskolában, a Rex állatkórház webshopjában és az állatszépség kutya-cica kozmetikában. De ennél is fontosabb, hogy megfelelő elméleti tudást kap ahhoz, hogy normális keretek között tudjon kutyát tartani.


Kapcsolódó Cikkek