2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XV.kerület

Kutyajogsi szerezhető a Rexnél

A felelős kutyatartás elterjedéséért nagyszerű kezdeményezésbe fogott a Rex kutyatanoda. Gazdiknak és leendő gazdiknak szervez nyolchetes oktatást, amelynek végén a jelentkezők kutyajogosítványt szerezhetnek, ami ráadásul rengeteg kedvezményre is feljogosít majd.

Lassan mindenki előtt ismert, hogy január 1-jétől egy kormányrendelet előírja, hogy a kutya tartósan nem tartható kikötve, emellett biztosítani kell az igényeinek megfelelő mozgást, ahogyan a számára szükséges méretű életteret is. Ám az is nagy probléma, ha valaki úgy tart kutyát, hogy az állatot egyáltalán nem tudja kezelni, nevelni. Ennek kiküszöbölésre indít a Rex kutyatanoda tanfolyamot kutyajogsi néven.
– A képzés nyolc előadásból áll, amelynek során a jelentkezők elismert szakemberektől tanulhatják meg a kutyatörténelem, a kutyabiológia és -egészségtan, a kutyatestnevelés, a kutyanyelvtan vagy épp a kutyanevelés és -tanítás alapjait – mondta a Lokálnak Tóth Ferenc, a Rex kutyatanoda vezető kutyakiképzője. – A cél természetesen az, hogy akit érdekel, megismerje a felelő kutyatartás szabályait, így hatékonyan tudja majd irányítani az állat szokásait és érzelmeit. Mindenki elhiheti, ez a kutya érdeke is.


Tóth Ferenc vezető kutyakiképző (FOtó: Keresztesi Balázs)

Tóth Ferenc vezető kutyakiképző szerint fontos, hogy kutyánkat megfelelően ismerjük és befolyásolni tudjuk a viselkedését (Fotó: Keresztesi Balázs)

A kiképző elmondta, hogy a tanfolyam vége május 7-én lesz, de annak sem kell megijedni, aki lemarad valamelyik előadásról, mert a kutyajogsi így is megszerezhető. Tóth Ferenc hozzátette, a nyolc alkalommal tartott tanfolyam ugyan pénzbe kerül, de egyrészt egy előadás alig 1000 forintra jön ki, másrészt a végén különböző helyeken felhasználható kedvezményeket tartalmazó kutyajogsit kap a jelentkező.

– Sőt, a Rex tanoda növendékei, azok, akik innen fogadtak örökbe kutyát, vagy önkéntesként segítenek, 10 százalék kedvezményt kapnak a „tandíjból”. Aki elvégzi a tanfolyamot, kap egy oklevelet, aki viszont vállalja, hogy egy tesztlapon számot ad arról, mit tanult a nyolc hét alatt, a megfelelő eredmény elérése után megkapja a kutyajogsit, amivel újabb 10 százalékos kedvezményhez jut a kutyaiskolában, a Rex állatkórház webshopjában és az állatszépség kutya-cica kozmetikában. De ennél is fontosabb, hogy megfelelő elméleti tudást kap ahhoz, hogy normális keretek között tudjon kutyát tartani.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.