EUR: 309,71 Ft
CHF: 288,85 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb IX.kerület X.kerület XI.kerület

Macskákkal suttogó

A hétvégén macskakiállítás volt a Lurdy Házban, amelynek aktív résztvevője volt Császár Claudia, akit a szakma már csak „cicafotósként” emleget. Claudia ugyanis olyan összhangot tud teremteni a cicákkal, hogy azok szinte pózolnak neki.

Ajsa.kedvenc

– Lett egy cicám, és nagyon hamar kiderült, hogy egész más nyelvet tudunk beszélni, mint akár a kutyáimmal vagy az emberekkel. Észrevettem, hogy érzésekkel és energiákkal kommunikálnak a macskák egymással és az emberekkel is – kezdte Császár Claudia, aki éveken keresztül fotósként dolgozott újságoknak, otthon pedig saját macskáját fotózta. – Náluk is úgy van, mint az embereknél, van, aki kamera elé termett és élvezi, van, aki nem. Ajsánál, a cicusomnál tökéletesen működik, hogy kigondolok valamit és ő végrehajtja. Nem feltétlenül szavakkal kommunikálunk, de ez olyan cicákkal is működik, akiket életemben először látok. Később elkezdtem járni macskakiállításokra fotózni, elsősorban azzal a szándékkal, hogy szerezzek magamnak egy Maine Coon cicát, de közben feltűnt, hogy nem készülnek jó macskafotók. Olyan nem volt, amiben látszódik az a plusz, ami az állat személyisége.

Császár Claudia, Macskakiállítás a Lurdy házban,  cica macska állat (Fotó: Máté Krisztián)

Császár Claudia fotómodellt csinál a macskákból (Fotó: Máté Krisztián)

Császár Claudia tehát cicafotóssá vált, a macskatartók pedig hálásak neki a gyönyörű képekért.

– Sokszor jönnek be úgy gazdák, hogy az ő macskájuk utálja, ha fényképezik őket, biztos nem fog sikerülni, a végén pedig annyi jó kép készül, hogy nem tudnak választani – mesélte büszkén a fotós. – Ha kutyát fényképezel, ahhoz kell tudni fotózni, ha cicát, ahhoz kell tudni fotózni és érezni őt.  Az igényes tenyésztőnek szüksége van olyan képekre, amelyek valóban visszaadják a cica külsejét és személyiségét. Nekem arra van adottságom, hogy meglássam a macskák személyiségét és meg is örökítsem – foglalta össze a fényképész, aki munkájával nem csupán gyönyörködtetni, nevelni is szeretne. – Fontosnak tartom a felelős állattartás népszerűsítését, megértetni az emberekkel, hogy az ivartalanításnak milyen nagy jelentősége van. Ezért is szoktam a kiállításaim, illetve az általam készített cicás naptár bevételét felajánlani egy cicamentő alapítvány javára, az ivartalanítási költségek csökkentse érdekben.

Macskakiállítás a Lurdy házban,  cica macska állat (Fotó: Máté Krisztián)

Nem könnyű olyan képet készíteni, amelyen a macska személyisége is látszik (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.