EUR: 307,63 Ft
CHF: 267,73 Ft
2017. október 17., kedd
Hedvig

Tech

Magyar geográfusok a vulkánnál

Budapest, 2016. január 20. A Föld legmagasabb szunnyadó vulkánjára, a chilei-argentin határon fekvő 6893 méteres Ojos del Saladóra induló Földgömb-Atacama Klímamonitoring Expedíció egyik tagja, Heiling Zsolt terepi mérnök a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kármán Tódor Szélcsatorna Laboratóriumban tartott sajtótájékoztatón 2016. január 20-án. Január 26-án harmadik alkalommal indulnak magyar geográfusok a vulkánhoz, ahol a klímaváltozás hatásait vizsgálják a szélsőségesen száraz, szeles és hideg környezetben. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az expedíció egyik tagja, Heiling Zsolt terepi mérnök 
MTI Fotó: Bruzák Noémi

A föld legmagasabb szunnyadó vulkánjához, a Chile és Argentína határán lévő 6893 méteres Ojos del Saladóhoz induló Földgömb-Atacama Klímamonitoring Expedíció résztvevői  a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kármán Tódor szélcsatorna-laboratóriumában tartottak bemutatót indulás előtt.  A magyar geográfusok a klímaváltozás hatásait vizsgálják a szélsőségesen száraz, szeles és hideg környezetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Célzott vírussal támadják az ATM-eket

  Célzott vírussal támadják az ATM-eket

  Jó néhány éve próbálkoznak a kiberbűnözők, hogy a bankjegykiadó automatákat célzott vírusokkal hajtsák uralmuk alá, és idén tavasszal alkalmas eszköz is került a kezükbe az ATMii vírus „személyében”.

 • Magyar találmány forgathatja fel az okosórapiacot

  Magyar találmány forgathatja fel az okosórapiacot

  Egy felmérés szerint annak a valószínűsége, hogy egy magyar nő vagy férfi 65. életévének betöltése előtt szív- és érrendszeri betegség miatt meghal, lényegesen magasabb, mint az unió régi tagországában élőknél.

 • Csaló vírusirtó alkalmazások veszélyeire figyelmeztet az NMHH

  Csaló vírusirtó alkalmazások veszélyeire figyelmeztet az NMHH

  A csaló vírusirtó emeltdíjas alkalmazások már egyre több előfizetőt érintenek, a hatóság három esetben elrendelte az emeltdíjas telefonszámok felfüggesztését, amelyekkel elkövették a csalásokat – mondta Karl Károly, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlés-felügyeleti főosztályvezetője háttérbeszélgetésen csütörtökön Budapesten.