EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Tech

Magyar geográfusok a vulkánnál

Budapest, 2016. január 20. A Föld legmagasabb szunnyadó vulkánjára, a chilei-argentin határon fekvő 6893 méteres Ojos del Saladóra induló Földgömb-Atacama Klímamonitoring Expedíció egyik tagja, Heiling Zsolt terepi mérnök a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kármán Tódor Szélcsatorna Laboratóriumban tartott sajtótájékoztatón 2016. január 20-án. Január 26-án harmadik alkalommal indulnak magyar geográfusok a vulkánhoz, ahol a klímaváltozás hatásait vizsgálják a szélsőségesen száraz, szeles és hideg környezetben. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az expedíció egyik tagja, Heiling Zsolt terepi mérnök 
MTI Fotó: Bruzák Noémi

A föld legmagasabb szunnyadó vulkánjához, a Chile és Argentína határán lévő 6893 méteres Ojos del Saladóhoz induló Földgömb-Atacama Klímamonitoring Expedíció résztvevői  a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kármán Tódor szélcsatorna-laboratóriumában tartottak bemutatót indulás előtt.  A magyar geográfusok a klímaváltozás hatásait vizsgálják a szélsőségesen száraz, szeles és hideg környezetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Együttműködő robotok

  Együttműködő robotok

  Egyre több vállalat ismeri fel, hogy hosszú távú érdeke tevékenységének fenntartható végzése. Növekvőben van azon cégek száma, amelyek tudatosan törekednek ökológiai lábnyomuk csökkentésére, a környezet értékeinek védelmére.

 • Beperelték a Twittert!

  Beperelték a Twittert!

  A 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben elkövetett torcselekmények áldozatainak hozzátartozói jogi eljárást kezdeményeztek a Twitter nevű közösségi szolgáltató ellen.

 • Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

  Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint.