EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,73 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Egyéb

Magyaros falafel sárgaborsóból

sárgaborsó fasírtHozzávalók:

20 dkg száraz sárgaborsó
2-3 ek. liszt
1 ek. olaj + olaj a sütéshez
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk. fűszerpaprika
sok petrezselyemzöld

további hozzáadható fűszerek ízlés szerint: 1 db füstölt leveskocka, őrölt köménymag, kapor

Elkészítés:

Áztassuk be 2-3 órára a sárgaborsót hideg vízbe. Ezután öntsük fel 2-3 ujjnyi friss vízzel és tegyük fel főni. A vízbe tegyünk sót, esetleg füstölt leveskockát is.

Eközben olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a tűzről lehúzva szórjuk meg a fűszerpaprikával. A szétfőtt sárgaborsót – át is törhetjük – dolgozzuk össze annyi liszttel (esetleg keményítővel), hogy összeálljon. A főzőlé segíthet az arányok beállításánál. Keverjük bele a paprikás hagymát, az apróra vágott friss petrezselyemzöldet, ízlés szerint egy kis kanálka őrölt köménymagot és gombóccá gyúrva 20–30 percig pihentessük.

Ezután serpenyőben, forró olajban, kis lángon mindkét oldalukat süssük meg.

Kapcsolódó Cikkek