EUR: 305,09 Ft
CHF: 276,39 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Sport

Már 80 magyar sportoló indul a riói olimpián!

Azzal, hogy a férfi párbajtőrcsapat megnyerte a vancouveri világkupaversenyt, már 80 magyar sportoló szerzett indulási jogot az augusztusi, riói olimpiára.

Ez ugyanakkor nem azonos a nevezhető versenyzők számával, mivel egy-egy versenyszámban többen szerezhetnek kvótát, mint amennyien végül elindulhatnak majd.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású párbajtőr-válogatott az utolsó esélyt megragadva biztosította helyét az ötkarikás mezőnyben, ezzel egyben eldőlt, hogy ebben a szakágban három magyar az egyéniben is pástra léphet majd Rióban. Az olimpiai csapatot ugyanaz a három versenyző alkotja majd, de utazik mellettük – tartalékként – egy negyedik párbajtőröző is.

Az év eddigi vk-versenyein az is biztossá vált, hogy a Londonban aranyérmes kardozó, Szilágyi Áron Brazíliában versenybe szállhat címe megvédéséért.

Rajta és a férfi párbajtőrözőkön kívül az utolsó kvalifikációs viadalok előtt további öt magyar – a kardozó Márton Anna és Decsi Tamás, a párbajtőröző Szász Emese, valamint a tőröző Mohamed Aida és Knapek Edina – áll kvótát érő helyen a rangsorban. Férfi kardban Szatmári Andrásnak, női tőrben pedig Hopka-Varga Gabriellának is van még esélye a kvalifikáció kiharcolására, de ez csak a közvetlenül előtte álló honfitársa rovására történhet meg, miközben az is előfordulhat, hogy a jelenleg kvótás pozícióban állók közül egy-egy vívó végül kiszorul majd az ötkarikás mezőnyből.

Az azonban kijelenthető, hogy lesz előrelépés Londonhoz képest, mivel ott csak négy egyéni versenyző léphetett pástra, most pedig már csapat is szerzett kvótát, s egyéniben is jók az esélyek a további indulási jogok megszerzésére.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 140-150 fős magyar sportolói csapattal számol Rióra.

Magyar kvótások, illetve olimpiai szintesek (80 fő):

—————————————————-

ATLÉTIKA (17)

Baji Balázs (110 m gát)

Csere Gáspár (maratoni futás)

Gyurkó Fanni (maratoni futás)

Hellebrandt Máté (20 km-es gyaloglás)

Józsa Gábor (maratoni futás)

Kővágó Zoltán (diszkoszvetés)

Krizsán Xénia (hétpróba)

Madarász Viktória (20 km-es gyaloglás)

Márton Anita (súlylökés)

Papp Krisztina (maratoni futás)

Pars Krisztián (kalapácsvetés)

Rácz Sándor (50 km-es gyaloglás)

Srp Miklós (50 km-es gyaloglás)

Staicu Simona (maratoni futás)

Szabó Barbara (magasugrás)

Szabó Tünde (maratoni futás)

Zsivóczky-Farkas Györgyi (hétpróba)

BIRKÓZÁS (1)

Lőrincz Viktor (kötöttfogás, 85 kg)

KAJAK-KENU (15)

15 kvótás (6 férfi kajakos, 5 női kajakos, 4 férfi kenus)

ÖTTUSA (2)

Kasza Róbert

Kovács Sarolta

SPORTLÖVÉSZET (5)

Csonka Zsófia (pisztoly)

Péni István (puska)

Sidi Péter (puska)

Szabián Norbert (puska)

Tobai-Sike Renáta (pisztoly)

ÚSZÁS (20)

Risztov Éva (nyíltvízi 10 km)

A szint (olimpiai kvalifikációs idő):

Balog Gábor (100 m hát), Bernek Péter (200 m gyors, 400 m gyors), Biczó Bence (200 m pillangó), Cseh László (100 m pillangó, 200 m pillangó), Grátz Benjamin (400 m vegyes), György Réka (400 m vegyes), Gyurta Dániel (100 m mell, 200 m mell), Gyurta Gergely (400 m vegyes, 1500 m gyors), Hosszú Katinka (200 m gyors, 400 m gyors, 800 m gyors, 100 m hát, 200 m hát, 200 m pillangó, 200 m vegyes, 400 m vegyes), Jakabos Zsuzsanna (400 m vegyes, 200 m vegyes, 200 m pillangó), Kapás Boglárka (400 m gyors, 800 m gyors, 200 m pillangó), Kenderesi Tamás (200 m pillangó), Késely Ajna (400 m gyors), Kis Gergő (400 m gyors), Sebestyén Dalma (200 m vegyes), Szilágyi Liliána (200 m pillangó), Takács Krisztián (50 m gyors), Verrasztó Dávid (400 m vegyes), Verrasztó Evelyn (200 m vegyes, 400 m vegyes)

VITORLÁZÁS (3)

Berecz Zsombor (Finndingi)

Tomai Balázs (Laser Standard)

Gádorfalvi Áron (szörf)

VÍVÁS (4)

3 férfi párbajtőröző

Szilágyi Áron (kard)

VÍZILABDA (13)

női válogatott

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kínában haknizik Ronaldo

  Kínában haknizik Ronaldo

  Bár a Real Madrid már megkezdte a felkészülést a következő szezonra, és épp Észak-Amerikában edzőtáborozik, sőt már meccset is játszott, a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo még mindig nem csatlakozott a gárdához.

 • Kormos Villő: Csodálatosak a szurkolók!

  Kormos Villő: Csodálatosak a szurkolók!

  Kormos Villő műugró nem tagadja, hogy maradt benne egy kis hiányérzet a 17. FINA világbajnokságon mutatott szereplése miatt, de óriási élmény volt hazai közönség előtt szerepelni, ami örök életre emlékezetes marad számára.

 • Kozma Dominik belefogyott a váltóba

  Kozma Dominik belefogyott a váltóba

  Szinte pillanatok alatt megszabadult jó tízkilónyi súlyfeleslegétől Kozma Dominik. A 4 x 100-as gyorsváltóval bronzérmet nyert kvartett tagja szerint a fanatikus közönség biztatása egy-két másodpercnyi előnyt biztosított számukra.