EUR: 309,30 Ft
CHF: 288,56 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Belföld

Már csak a BAFTA hiányzik a Saul fiának!

London, 2015. február 9.
Eddie Redmayne brit színész kezében a legjobb színésznek járó elismeréssel, amelyet A mindenség elmélete (The Theory of Everything) című filmben nyújtott alakításáért vett át a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjkiosztóján a londoni Királyi Operaházban 2015. február 8-án. (MTI/EPA/Andy Rain)

Tegnap éjjel a filmtörténetben második alkalommal vihette haza magyar film a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat. A Saul fia eddig 41 nemzetközi díjat és további 37 jelölést tudhat magáénak. Az Oscar és Golden Globe mellett már csak egy BAFTA ( Brit Filmakadémia díja) hiányzik a tarsolyából, ám erre a díjra idén nem is jelölték, mert nem is lehetett.

– A British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) még előttünk van, ugyanis nem lehetett a Sault ebben a fesztiválszezonban jelölni, mivel még nem volt meg a brit bemutatója. Remélem, jövőre beválogatják! Emellett még számos fesztiválon fog feltűnni a film, de további terveink is vannak-mesélte Rajna Gábor a film a producere.

Kapcsolódó Cikkek