2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb XIII.kerület

Mindenki elégedett a Dagállyal

A nemzetközi szövetség folyamatosan ellenőrzi, hogy haladnak a Dagály Úszóaréna építési munkálatai. 2017-ben ugyanis hazánk adhat otthont az úszó- és vízilabda-világbajnokságnak, ennek központi helyszíne lenne a 25 milliárd forintból épülő komplexum.

Most Julio Maglione, a Nemzetközi Úszószövetség elnöke és Cornel Marculescu, a szervezet ügyvezető igazgatója tekintette meg a Dagály Úszóaréna munkálatait és elégedettségüket fejezték ki.
– Egyértelműen látszik, hogy a magyarok mindent teljesítenek, amit ígértek, csodálatosan dolgozik a csapat –mondta  Julio Maglione.
Cornel Marculescu, a FINA román ügyvezető igazgatója kiemelte, nem látott még olyan létesítményt a világon, amely ilyen ütemben épült volna.
– Nincs kétségem afelől, hogy ha nyáron visszajövünk, hozhatjuk a fürdőruhákat. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a világbajnokság másfél hónappal a limai döntés előtt lesz, ahol eldől, hogy Budapest rendezheti-e a 2024-es olimpiát. Remélem, hogy a magyar főváros és a FINA közösen jó ugrópontot tud teremteni Budapest számára az ötkarikás játékok pályázata kapcsán – mondta a sportvezető.


Budapest, 2016. január 28. Épül a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye, a Dagály Úszóaréna Budapesten 2016. január 28-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

A tervek szerint 2017. március 31-re kell felépíteni a 18 ezer férőhelyes uszodakomplexumot a Dagály fürdő területén. (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Kapcsolódó Cikkek