EUR: 309,11 Ft
CHF: 285,39 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Életmód

Misztikus helyek Magyarországon

A Hegyestű egy tanúhegy a Káli-medence keleti peremén

A Hegyestű egy tanúhegy a Káli-medence keleti peremén

Hazánkban is találni pozitív energiájú hegyeket, völgyeket, ligeteket, amelyeket több száz éves legendák öveznek. Már őseink is hittek abban, hogy a földfelszínt olyan láthatatlan energiavonalak hálózzák be, amelyek találkozásánál a pozitív erők összpontosulnak.

A legismertebb és legerősebb hatással bíró helyek közé tartozik a bükkszentkereszti erdő, ahol gyógyító kövek rejtőznek. A monda szerint Szűz Mária pihent meg itt, miután elhagyta Jeruzsálemet és vándorútra indult. Amikor Újhutára ért (ez volt Bükkszentkereszt eredeti neve), leült egy kőre, amely megpuhult alatta és felvette a teste alakját. Amerre járt, minden növény és fa megtelt energiával. Később a kácsi búcsúra készülődők mindig a különleges formájú kőnél találkoztak, és oda is érkeztek vissza a húsz kilométeres zarándokút megtétele után. Ott leültek és meglepően hamar kipihenték magukat. Kezdetben csak a helyiek jártak ide: mindennap egy-egy órát üldögéltek az itt lévő köveken, átölelték a fákat, és élvezték, ahogy az energia átáramlik a testükön: zsibbadt a kezük, lüktetett a lábuk.

A szájhagyomány alapján azt is lehetett tudni, melyik képződmény milyen betegségre hat: a tizennyolc kő a szív- és nyirokrendszeri problémáktól kezdve a meddőségen át a vesepanaszokig majdnem az összes betegségből való gyógyulást elő tudja segíteni. Később kiderült: a Bükkben egy energia-háromszög található, amelynek Mária nevezetes köve – ez a női problémákon segít – az egyik csúcsa.

A Balaton északi partján fekvő Hegyestű-hegy szintén igazi energia-csomópont. Aki felkeresi a helyet, nyugalmat tapasztal, amely mintha a kövekből és fákból áradna. A beszámolók szerint a hegytető különleges hatást gyakorol a testre, amit az ide látogatók rendszerint úgy jellemeznek, mintha a növényekből és a mohával sűrűn borított kövekből áradó természetes energia hatására nyugalom áradna szét a testükben. A hegy hangjai, színei és illatai pillanatok alatt magukkal ragadják a vándort, aki úgy érezheti, hogy maga is részévé válik az anyatermészetnek.

A Visegrádi-hegység legmagasabb pontján, Pilisszentkereszttől északra található a Rám-hegy és az előtte magányosan álló hatalmas kőtömb, a Ferenczy-szikla, amelyről úgy tartják, hogy a Földet behálózó energiavonalak találkozásának csomópontja. Már I. Béla király korában is fontos szakrális szerepet játszott a térség életében, az ezoterikus világszemlélet szerint pedig ennél a sziklánál található bolygónk gyógyító erővel bíró szívcsakrája, ami miatt a Föld ezen a helyen nagyon erős energiát bocsát ki magából. Az ide látogatók úgy fogalmaznak, hogy a sziklát átölelve a Föld szívverését is meg lehet hallani.

Az okkult hagyomány szerint az ilyen nagy energiájú helyek hollétéről a vidéket borító dús, egészséges növényzet, a népes állatvilág és a kristálytiszta tavak is árulkodnak, a szabályos kör mentén kinőtt fák pedig, melyek tisztásai egykor misztikus szertartások helyszínéül is szolgáltak, a helyet átjáró pozitív energiák szemmel látható nyomai.

Kapcsolódó Cikkek

 • Színes, préselt és finom

  Színes, préselt és finom

  A Nádor utcában egy aprócska, de nagyon is stílusos kis dzsúszbárban többek között fodros kelből, spenótból, római salátából is készül vitaminos ital, és bár első hallásra bizarr az összeállítás, az íze nagyon finom.

 • Minden napra három tojás

  Minden napra három tojás

  A tojásszövetség tiszta vizet öntött a pohárba, rehabilitálta az évtizedekkel ezelőtt tévesen elítélt tojást.

 • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.