2018. április 24., kedd
György

Életmód

Misztikus helyek Magyarországon

A Hegyestű egy tanúhegy a Káli-medence keleti peremén

A Hegyestű egy tanúhegy a Káli-medence keleti peremén

Hazánkban is találni pozitív energiájú hegyeket, völgyeket, ligeteket, amelyeket több száz éves legendák öveznek. Már őseink is hittek abban, hogy a földfelszínt olyan láthatatlan energiavonalak hálózzák be, amelyek találkozásánál a pozitív erők összpontosulnak.

A legismertebb és legerősebb hatással bíró helyek közé tartozik a bükkszentkereszti erdő, ahol gyógyító kövek rejtőznek. A monda szerint Szűz Mária pihent meg itt, miután elhagyta Jeruzsálemet és vándorútra indult. Amikor Újhutára ért (ez volt Bükkszentkereszt eredeti neve), leült egy kőre, amely megpuhult alatta és felvette a teste alakját. Amerre járt, minden növény és fa megtelt energiával. Később a kácsi búcsúra készülődők mindig a különleges formájú kőnél találkoztak, és oda is érkeztek vissza a húsz kilométeres zarándokút megtétele után. Ott leültek és meglepően hamar kipihenték magukat. Kezdetben csak a helyiek jártak ide: mindennap egy-egy órát üldögéltek az itt lévő köveken, átölelték a fákat, és élvezték, ahogy az energia átáramlik a testükön: zsibbadt a kezük, lüktetett a lábuk.


A szájhagyomány alapján azt is lehetett tudni, melyik képződmény milyen betegségre hat: a tizennyolc kő a szív- és nyirokrendszeri problémáktól kezdve a meddőségen át a vesepanaszokig majdnem az összes betegségből való gyógyulást elő tudja segíteni. Később kiderült: a Bükkben egy energia-háromszög található, amelynek Mária nevezetes köve – ez a női problémákon segít – az egyik csúcsa.

A Balaton északi partján fekvő Hegyestű-hegy szintén igazi energia-csomópont. Aki felkeresi a helyet, nyugalmat tapasztal, amely mintha a kövekből és fákból áradna. A beszámolók szerint a hegytető különleges hatást gyakorol a testre, amit az ide látogatók rendszerint úgy jellemeznek, mintha a növényekből és a mohával sűrűn borított kövekből áradó természetes energia hatására nyugalom áradna szét a testükben. A hegy hangjai, színei és illatai pillanatok alatt magukkal ragadják a vándort, aki úgy érezheti, hogy maga is részévé válik az anyatermészetnek.


A Visegrádi-hegység legmagasabb pontján, Pilisszentkereszttől északra található a Rám-hegy és az előtte magányosan álló hatalmas kőtömb, a Ferenczy-szikla, amelyről úgy tartják, hogy a Földet behálózó energiavonalak találkozásának csomópontja. Már I. Béla király korában is fontos szakrális szerepet játszott a térség életében, az ezoterikus világszemlélet szerint pedig ennél a sziklánál található bolygónk gyógyító erővel bíró szívcsakrája, ami miatt a Föld ezen a helyen nagyon erős energiát bocsát ki magából. Az ide látogatók úgy fogalmaznak, hogy a sziklát átölelve a Föld szívverését is meg lehet hallani.

Az okkult hagyomány szerint az ilyen nagy energiájú helyek hollétéről a vidéket borító dús, egészséges növényzet, a népes állatvilág és a kristálytiszta tavak is árulkodnak, a szabályos kör mentén kinőtt fák pedig, melyek tisztásai egykor misztikus szertartások helyszínéül is szolgáltak, a helyet átjáró pozitív energiák szemmel látható nyomai.

Kapcsolódó Cikkek