EUR: 309,14 Ft
CHF: 285,49 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Most a meccs után dobj egy macit a jégre!

A jégkorongmeccseken idehaza is egyre népszerűbb az Észak-Amerikából származó kezdeményezés, a Dobj egy macit! akció. Ilyenkor előre kiválasztott mérkőzéseken jótékonysági célból plüssmacikat gyűjtenek a szervezők a rászorulók részére. A jégkorongszövetségben a Lokálnak elárulták, hogy az olimpiai selejtezőtornán is lesz ilyen kezdeményezés.

sport_maci

2009 óta több mint 30 ezer plüssállat gyűlt össze a magyar jégkorong-válogatott hazai meccsein

Általában a találkozó első hazai gólját követően dobják a jégre a szurkolók a magukkal hozott plüssállatokat. Javarészt macikat, de a 2011-es budapesti világbajnokságon repült például ember nagyságú zsiráf, a 2012-es olimpiai selejtezőn pedig egy termetes víziló pottyant a jégre. A legutóbbi alkalmat követően a plüssállatokat több mint tizenkét gyermekkórház, gyermekotthon és óvoda kapta határon innen és túl. A Magyar Jégkorong Szövetségben lapunknak elmondták, hogy ezúttal – a hosszú játékmegszakítást elkerülendő – az adományként szánt plüssállatokat a február 11-ei Magyarország–Litvánia mérkőzés végső dudaszóját követően dobhatják be a jégre a drukkerek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.