EUR: 308,76 Ft
CHF: 267,52 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Sport

Most a meccs után dobj egy macit a jégre!

A jégkorongmeccseken idehaza is egyre népszerűbb az Észak-Amerikából származó kezdeményezés, a Dobj egy macit! akció. Ilyenkor előre kiválasztott mérkőzéseken jótékonysági célból plüssmacikat gyűjtenek a szervezők a rászorulók részére. A jégkorongszövetségben a Lokálnak elárulták, hogy az olimpiai selejtezőtornán is lesz ilyen kezdeményezés.

sport_maci

2009 óta több mint 30 ezer plüssállat gyűlt össze a magyar jégkorong-válogatott hazai meccsein

Általában a találkozó első hazai gólját követően dobják a jégre a szurkolók a magukkal hozott plüssállatokat. Javarészt macikat, de a 2011-es budapesti világbajnokságon repült például ember nagyságú zsiráf, a 2012-es olimpiai selejtezőn pedig egy termetes víziló pottyant a jégre. A legutóbbi alkalmat követően a plüssállatokat több mint tizenkét gyermekkórház, gyermekotthon és óvoda kapta határon innen és túl. A Magyar Jégkorong Szövetségben lapunknak elmondták, hogy ezúttal – a hosszú játékmegszakítást elkerülendő – az adományként szánt plüssállatokat a február 11-ei Magyarország–Litvánia mérkőzés végső dudaszóját követően dobhatják be a jégre a drukkerek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Világliga, Jövünk!

    Világliga, Jövünk!

    Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

  • Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.