EUR: 319,62 Ft
CHF: 277,03 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Sport

Motort rejtett biciklijébe a sztárkerékpáros

Technikai doppinggal – azaz tiltott, motorikus erőátvitellel – akadt fenn a belgák reménysége, Femke Van den Driessche a hétvégén hazájában rendezett terepkerékpáros világbajnokságon.

Az U23-as nők kategóriájában versenyző Van den Driessche kerékpárvázában elrejtve motort találtak. A bringás ártatlanságát hangsúlyozta, és kijelentette: véletlenül egyik barátjának kerékpárjával állt rajthoz, és nem tudott róla, hogy motor van beszerelve a vázba.


A Wilier Triestina típusú kerékpár gyártója jelezte: hitelrontás miatt pert indít a belga kerekes ellen.

Brian Cookson, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke elmondta: egyértelmű, hogy technikai csalás történt. Amennyiben Van den Driesschét bűnösnek találják, féléves eltiltásra és 20 ezertől 200 ezer svájci frankig terjedő bírságra számíthat, míg a belga szövetség egymillió frankot fizethet.

A belga versenyző az első, akit nagy viadalon technikai doppinggal bukott le.

Hat éve a svájciak olimpiai és világbajnok országúti bringásáról, Fabian Cancellaráról cikkeztek, hogy a Párizs-Roubaix és a Flandriai körversenyen használt rejtett motort, ám végül nem sikerült rábizonyítani a csalást, és elkerülte az eltiltást. Az akkor készült videófelvételeken annyit látni, hogy a versenyző egy kis gombot nyom meg a kormányon, és ezt követően gyorsabban halad.

Kapcsolódó Cikkek