EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Külföld

Nem árulják tovább a sorozatgyilkos könyvét

A kanadai hatóságok és a közvélemény felháborodása nyomán egy nap után töröltek az Amazon online könyváruház kínálatából egy könyvet, amelyet minden valószínűség szerint egy kanadai sorozatgyilkos írt.

A vitatott könyvet kiadó Outskirts Press közleményben jelentette be hétfőn a kötet visszavonását a webáruház kanadai honlapjáról, egyben bocsánatot kért az áldozatok hozzátartozóitól.


A feltételezett szerzőt, Robert Picktont 2007-ben ítélték el hat utcalány meggyilkolásáért, de további 20 emberöléssel is meggyanúsították. A jelenleg 66 éves férfi sertésfarmján mészárolta le áldozatait, akiknek bizonyos részeit a disznókkal etette meg.

A Pickton: In His Own Words című 114-oldalas memoárjában a szerző ártatlannak vallja magát és azt állítja, hogy a rendőrség húzta csőbe.

A change.org internetes portálon több mint 50 ezren írtak alá egy petíciót, amely a “kegyeletsértő és a hozzátartozók sebeit újra feltépő” könyv árusításának beszüntetését követeli.

Brit Columbia tartomány főügyésze felszólította az Amazont a könyv eltávolítására a webáruház kínálatából, gyomorforgatónak nevezve, hogy az elkövető hasznot húzzon szörnyű bűncselekményeiből.

Bár nincs bizonyíték arra, hogy a visszaemlékezést valóban Pickton írta, a főügyész kijelentette, a tartományi hatóságok minden lehetséges eszközzel megpróbálják megakadályozni, hogy a börtönbüntetését töltő sorozatgyilkos haszonhoz jusson a könyv eladásából.

A tartomány közbiztonsági minisztérium eközben azt vizsgálja, miként juthatott ki a kézirat a szigorúan őrzött agassizi fegyházból.

A kormány bejelentette, törvényjavaslatot terjeszt be annak megakadályozására, hogy bűnelkövetők a jövőben bármiféle hasznot húzhassanak bűncselekményeiből.

Kapcsolódó Cikkek