2018. április 25., szerda
Márk

Életmód

Nem kellesz, te cigi! Kudarc, 7 perc után (1. rész)

A család már régóta mondogatta, az elhatározás is érlelődött egy ideje, de tudtam, én ehhez túl gyenge vagyok. Meg szeretem is csinálni! Aztán egyszercsak mégis úgy éreztem, eljött a pillanat, hogy 18 év után letegyem a cigit. A végső lökés banális volt: nem akadt szabad parkolóhely a dohánybolt előtt, persze az is kellett, hozzá, hogy pár nappal korábban a lányom rám szólt, büdös, cigi szagú a szám. És az is, hogy a nálam sokkal erősebb dohányos öcsém három hete csak úgy, abbahagyta. Tapaszt használ és nagyon jól bírja. Szóval, nálam is eljött a nap, az elhatározás komoly volt és sziklaszilárd. A dohánybolt előtti felesleges lassítás után kövér gázzal vettem az irányt a gyógyszertár felé, ahol üdvözült tekintettel mondtam a patikusnak: Nikotin tapaszt szeretnék!

20160122_151340

Hogy milyet is pontosan? A választás nem okozott túl nagy gondot, nem volt ugyanis, csak egy márkájú, abból is csak egyféle, a legerősebb. Igaz, az utóbbi két évben már “csak” napi 13-15 szálat szívtam, gyengét, és felénél sokszor elnyomtam, mert sietni kellett, de a patikus állította, jó lesz az. Én meg nem akartam elkótyavetyélni ezt a nagy elhatározást azzal, hogy segítség nélkül mégiscsak rágyújtsak az első nikotinéhség-roham alatt, úgyhogy beruháztam az I.-es fokozatra.


Alig vártam, hogy a munkahelyemre érve felragaszthassam, mert mióta eltökéltem, hogy nem gyújtok rá többé, annyira kívántam a cigit, hogy azt sem bántam volna, ha annyi ég a számban, amennyi csak egyszerre belefér. Kollégáim elismerő szavait és bátorítását bezsebelve rituálisan felragasztottam a tapaszt a bal alkarom belső felére és 7 perc múlva szépen ívelt mozdulattal vágtam a kukába! Csípett! Nem kicsit, nagyon! Meg viszketett és mart is. 3 perc után még adtam neki egy esélyt, odébb ragasztottam, hátha csak testem egy különösen érzékeny pontját találtam meg, de ott is ugyanaz volt a hatás. Az egész alkarom tiszta égő vörös lett tőle.

– Hát, én erre sajnos allergiás vagyok! Megpróbáltam, de így nem lehet – jelentettem ki és mivel nagyon felizgatott, hogy kidobtam 3600 forintot az ablakon feleslegesen, lementem cigizni, hogy megnyugodjak.


A folytatásban: Kapott a tapasz egy második esélyt

Kapcsolódó Cikkek