2018. március 20., kedd
Klaudia,

Sport

Nincs bérelt hely a hokisoknál

A magyar jégkorong-válogatott gőzerővel készül az A csoportos világbajnokságra, ám a Rich Chernomaz vezette szakmai stáb a február 11. és 14. között a Papp László arénában megrendezendő olimpiai selejtezőtornán is csak a továbbjutást tartja elfogadható eredménynek.

Krakkó, 2015. április 26. A magyar jégkorong-válogatott tagjai ünnepenek, miután 2-1-re legyőzték a házigazda lengyel csapatot a krakkói jégkorong divízió I/A világbajnokság zárómérkőzésén 2015. április 25-én. A magyar válogatott feljutott a világ 16 legjobbja közé. (MTI/PAP/Stanislaw Rozpedzik)

A jégkorong-válogatott kiharcolta az A csoportos tagságot, most az olimpiai selejtezőtornán is nyerni szeretne (MTI/PAP/Stanislaw Rozpedzik)

A tornát Litvánia ellen kezdjük, majd Észtország következik, zárásként pedig az a lengyel csapat lesz az ellenfél, amely ellen válogatottunk kiharcolta az A csoportos világbajnokságra való kijutást. A csoportból csak a győztes jut tovább. Kérdés, a tornán pályára lépő csapatunk már előrevetíti-e azt, hogy mely játékosokkal vágunk majd neki a vb-nek.


– A két esemény független egymástól – mondta a Lokálnak Rich Chernomaz távollétében Nagy Attila, a válogatott menedzsere. – A szövetségi kapitány az elérhető legjobb játékosállományra épít. Jelenleg a selejtezőtorna áll a fókuszban, minden erővel az előttünk álló három mérkőzésre összpontosít a stáb és a csapat. A májusi csapat pedig a szezon végén áll össze, nincs eldöntött keret a vb-re. Ettől függetlenül vagy tán épp ezért csakis a továbbjutás elfogadható.

Ez már csak azért is fontos, mert az olimpia és a világbajnokság között nincs összefüggés, nem lehet egyikről a másikra kvalifikálni.


Krakkó, 2015. április 23. Magyar szurkolók, mielőtt megkezdődik a Magyarország-Ukrajna mérkőzés a férfi jégkorong divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában Krakkóban 2015. április 23-án. (MTI/EPA/Jacek Bednarczyk)

A szurkolók segítségére is számít a válogatott menedzsere (MTI/EPA/Jacek Bednarczyk)

 

AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA PROGRAMJA
2016. február 11., csütörtök
16.00: Lengyelország–Észtország
19.30: MAGYARORSZÁG–Litvánia
2016. február 12., péntek
14.30: Lengyelország–Litvánia
18.00: MAGYARORSZÁG–Észtország
2016. február 13., szombat
Szünnap
2016. február 14., vasárnap
14.30: Észtország–Litvánia
18.00: MAGYARORSZÁG–Lengyelország

A torna utolsó mérkőzését a lengyel csapat ellen játssza a válogatott. Ellenük legutóbb pont Lengyelországban sikerült nyerni, ezzel jutva fel az A csoportba. Ennek megfelelően Nagy Attila pikáns meccsre számít. – A lengyel gárda már Krakkóban bebizonyította, hogy rendkívül erős és agilis. Biztosan meg akarják mutatni az erejüket, és arra számítunk, hogy az utolsó napon vetnek be mindent. Szerencsére Krakkóban is hatalmas támogatást nyújtó, fantasztikus szurkolótábor segítségével sikerült a tornagyőzelem.

A szurkolással minden bizonnyal nem lesz gond, hiszen az összes bérlet elfogyott, a lengyelek elleni meccsre pedig minden napijegy is gazdára talált, így telt ház várja majd a csapatokat a minden valószínűség szerint a továbbjutásról döntő vasárnapi meccsen.

A csapat a torna után sem pihen majd, hiszen kezdetét veszi a vb-felkészülés, melynek nagy része Budapesten zajlik. Április elején Ausztria és Szlovénia ellen játszik a válogatott, de további, az A csoportba tartozó csapatok elleni felkészülési mérkőzéseket is szerveznek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolin Sándor ezüstérmet szerzett  a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-vb zárónapján összetettben. A legjobb nyolcat felvonultató 3000 méteres szuperdöntőben a szerencse is mellészegődött, hiszen a hajrában összeakadt a két esélyesebb dél-koreai, egyikük utolsó lett, másikukat pedig kizárták.

 • Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Cristiano Ronaldo megszerezte karrierje 50. mesterhármasát a Girona ellen 6-3-ra megnyert bajnoki mérkőzésen. Ami a számokat illeti: 34-et szerzett a La Ligában, 7-et a Bajnokok Ligájában, 4-et vb-selejtezőkön, 2-öt a Király Kupában és egyet-egyet a Premier League-ben, a Klub vb-n, illetve az Eb-selejtezőkön.

 • Neymar visszavágyik Barcelonába

  Neymar visszavágyik Barcelonába

  Neymar állítólag már megbánta, hogy a PSG kedvért otthagyta Barcelonát. A sérülése utáni három hónapos rehabilitációja közben a brazil futballista tovább gyarapította vétkeit: új frizurával lepte meg a szurkolókat.