EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Külföld

Patkány miatt fordult vissza egy repülőgép

Genf, 2016. január 17.
Férfiak elhagyják a svájci légierő kötelékébe tartozó, T-785-ös számú azonosítóval ellátott Dassault Falcon repülőgép fedélzetét a genfi repülőtéren 2016. január 17-én. Sajtóértesülések szerint a gépen azok az iráni-amerikai kettős állampolgárok utaztak, akiket Irán hosszú hónapok tárgyalássorozata után az előző napon szabadon engedett. (MTI/EPA/Martial Trezzini)

Patkány miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania a kínai Loong Air fapados légitársaságnak, mivel a rágcsáló szaladgálásával riadalmat keltett az utastérben és a pilótafülkében egyaránt.

A potyautast a GJ8823-as Hangcsou város és a Jünnan tartományi Hszisuangbanna között közlekedő járaton fedezték fel. Az érintett vállalat már elismerte, hogy nem egy házi kedvenc miatt kellett visszafordulnia a gépnek.

A Shanghai Daily című napilap online kiadásában emlékeztet arra, hogy a patkányok hírhedtek Kínában az elektromos kábelekben okozott károk miatt, ezért az utasszállító műszaki biztonsága védelmében feltétlenül indokolt volt az út kényszerű megszakítása.

Az illetékesek egyelőre keresik az okát és az útját annak, hogy miként kerülhetett az állat a repülőgépre. Az egyik feltételezés szerint követhette a fedélzeti ételszállítmányát, de lehet, hogy más csomag nyomába szegődött.

A Kínában több mint félszáz járatot üzemeltető Loong Air munkatársai állítólag már alaposan fertőtlenítették a repülőgépet, ám az állat sorsáról nem közöltek részleteket.

Kapcsolódó Cikkek