EUR: 326,44 Ft
CHF: 283,65 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Extra

Pierrot: Otthon nem vagyok szigorú

Az MTVA A Dal című műsorának legszőrösszívűbb ítészeként kritikus megjegyzéseivel sikerült elnyernie a „zsűri mumusa” címet. A Lokálnak elárulta, a magánéletében is maximalista és precíz, a gyerekei azonban egyáltalán nem tartják szigorúnak.

Pierrot, A Dal 2016 elődöntő   (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

– Sem tavaly, sem idén nem kérte tőlem senki, hogy eljátsszak egy bizonyos karaktert, és bizony, rossz helyen is kopogtatott volna. Épp azért vállaltam immár második éve a zsűrizést A Dalban, mert ez egy olyan show-műsor, amelyben önmagam lehetek és az őszinte, szakmai véleményemre kíváncsiak. Az pedig, hogy a zsűri „mumusa” lettem, csak azt mutatja számomra, hogy az elmúlt évtizedekben erősen devalválódott a kritikus szerepköre, mindenki kedves, buksisimogató tanárbácsiként tekint a zsűritagokra. Jómagam egyenes vagyok és következetes, és ugyan én is becsomagolom a mondandómat a nyilvánosság előtt, de a lényeg nem veszik el a csomagolópapír alatt – vélekedett Pierrot, aki meglepő titkot árult el a műsor rajongóinak a fellépőkkel kapcsolatban. – Idén is vannak favoritjaim, azonban a tavalyi mezőnyhöz képest nagyon kevés az átfedés az eurovíziós esélyesek és a kedvencek között. Igyekszem helyén kezelni ezt a felállást. Nem felejtem el a közös céljainkat, de megpróbálom a közönség figyelmébe ajánlani azokat is, akiket mindezektől függetlenül jónak tartok. És bízom benne, hogy ez a verseny újabb és újabb, jobbnál jobb dalok írására serkenti a szerzőket, látványos, jól kitalált produkciókra az előadókat.


Sokan találgatják, vajon a magánéletében is ennyire kemény, mint a műsorban. – Elemző típus vagyok: kritikus és önkritikus is egyben. Maximalista és precíz fazonként ismernek a barátaim és a kollégáim, de ez nyilván kevés lenne ahhoz, hogy barátkozzanak velem. Ergo, mindez nem jelent szükségszerűen merevséget és rigorózusságot. A gyermekeim is jól tudják, hogy határozott és következetes vagyok, de egyikük sem tart kifejezetten szigorúnak, sokkal inkább a partnerük vagyok, az, akire bármikor számítani lehet – árulta el Pierrot.

Ők A Dal döntősei


Kialakult a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál hazai dalválogató műsorának döntős nyolcasa. Az utolsó adásban a nagy esélyesnek tartott Freddie mellett Olah Gergő, Vásáry André, a Kállay Saunders Band, Petruska, Mushu, Berkes Olivér és Tóth Andi, valamint a Parno Graszt mutathatja be a dalát. A nézőknek még nagyobb szerep jut az utolsó adásban, ugyanis az ő döntésükön fog múlni, ki képviselheti hazánkat Stockholmban.

Kapcsolódó Cikkek