EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Extra

Pikali Gerda: Nehéz időszakon vagyunk túl!

Meghitt összhang, sokatmondó érintések – a gyönyörű színésznő és Rékasi Károly új, közös darabjában még a színpadon is látszik, milyen összeszokott páros az övék. Pedig nem indult könnyen a kapcsolatuk, hisz egy másik házasságból kilépve, két-két saját gyerekkel új életet kezdeni sosem egyszerű. Pláne akkor nem, ha a volt házastárs nem rejti véka alá nemtetszését az új kapcsolat boldogsága láttán. Pikali Gerda a Lokálnak mesél először az ezzel kapcsolatos érzéseiről.

Gerda és kedvese, Rékasi Károly kapcsolata kiállta az idő próbáját: immár két és fél éve töretlen a boldogságuk együtt. Pedig szinte minden külső körülmény összeesküdött ellenük: egy súlyos baleset, aminek nyomait még ma is magán viseli Rékasi, és Gerda volt férje, Géza keresetlen szavai, amelyeket előszeretettel hangoztatott a sajtóban. A színész egy ideig hallgatott, majd belátta, nem tehet mást, mint felveszi a kesztyűt és helyrerakja – szintén a sajtón keresztül – a volt férjet. Gerda azonban eddig hallgatott. Csendben végezte a dolgát, nevelte a gyerekeit, akik heti váltásban hol nála, hol a volt férjénél vannak. A Lokállal azonban most kivételt tett és új, Rékasival közös darabjuk sajtóbemutatóján mesélt érzéseiről az utóbbi hetek botrányaival kapcsolatban.


Boldogság című vígjáték Pikali Gerda és Rékasi Károly főszereplésével (Fotó: Máté Krisztián)

– A gyerekeknél vannak dackorszakok, ám lehet, hogy a felnőtteknél is van ilyen, amikor próbálnak feldolgozni egy olyan fontos érzelmi traumát, mint a válás. Lehet, hogy a volt férjem is egy ilyet él meg. Ha így van, azt kívánom neki, hogy sikerüljön mihamarabb továbblépnie. Én már megtanultam felülemelkedni a problémákon és hiszem, hogy mindennek megvan a maga ideje. Utólag sokan mondták, hogy korábban kellett volna kimondanunk, hogy vége, de szerintem minden jó és rossz pillanatnak pont akkor jön el az ideje, amikor megéljük. Fontos, hogy leszögezzem: nem Károly miatt ment tönkre a házasságunk. Gézával a kapcsolatunk már másfél évvel korábban tönkrement, mint hogy Károllyal először randevúztunk volna, sőt már a házasságunk alatt is többször felmerült, hogy külön utakon folytatjuk az életünket. Külön lakásban élt, de természetesen akkor jöhetett hozzám illetve a gyerekekhez, amikor akart, de akkor körülbelül már csak egyszatyornyi holmija volt nálam. Mi Károllyal a humorral próbálunk megoldani egy-egy nehezebb helyzetet. Ez neki is nehéz időszak lelkileg, így mindannyiunknak türelmesnek kell lennünk a másikkal – vélekedett Gerda.

Boldogság című vígjáték Pikali Gerda és Rékasi Károly főszereplésével (Fotó: Máté Krisztián)

Hogy a boldogsághoz vezető út szinte sosem zökkenőmentes, azt a két színész nemcsak a magánéletében, de a színpadon is megtapasztalhatta a József Attila Színházban látható Boldogság című vígjátékban, ahol számos szituáció összecseng a valódi életükkel. A színdarabban ugyanis két elvált és lelkileg sérült szereplőt alakítanak, akik a maguk sokszor vicces és furcsa módján keresik a második esélyhez vezető utat. Gerda a magánéletében megélt tapasztalatait is hasznosította, hogy minél hitelesebben alakíthassa szerepét.


– Én új életet kezdtem, de még mindig a gyerekeim a legfontosabbak. Tudom, hogy ezzel a volt férjem is így van, bár feltenném a kérdést, hogy bizonyos dolgoknak meg kellett volna-e történniük a nyilvánosság előtt. Ezeken el kell gondolkodni és mindannyiunknak levonni a megfelelő következtetéseket, de egyben biztos vagyok: nem szeretném, hogy a gyerekek sérüljenek. Igyekszem őket védeni, de burokban sem akarom tartani őket, hisz jót és rosszat is tapasztalniuk kell. Próbálom elmondani nekik mindazt, ami rájuk tartozik, és szerintem nagyon jól látják ezt a helyzetet – mesélte Gerda. – Sokszor tűnhetek nekik vaskalaposnak, de remélem, később megértik a miérteket. Sok olyan apró kis szokásunk van, amik csak a mieink. Például mindig velem alszanak el, ez nemcsak nekik, de nekem is rettentően fontos. A két kis drágám odabújik, én pedig megígértem nekik, hogy amíg ez fontos nekik, addig így marad.

Boldogság című vígjáték Pikali Gerda és Rékasi Károly főszereplésével (Fotó: Máté Krisztián)

Pikali: Nem lesz esküvő

Nem lesz esküvő

A színdarabban Gerda és Kari a történetben összeházasodnak, így jogosan vetődik fel a kérdés, hogy a két színész mikor készül összekötni hivatalosan is az életét. – Végül is elvett feleségül…  a színpadon. Ott volt polgári esküvőnk is – vágja ki magát nevetve Gerda. – A viccet félretéve, mindkettőnknek volt már, és ez elég is volt. Hiszem, hogy egyszer minden nőnek kell a fehér ruha és a habos-babos feeling. Megvolt, jó volt, köszönöm, de ennyi volt, e nélkül a papír nélkül is nagyon boldogok vagyunk.

Kapcsolódó Cikkek