EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Rárabolt a baloldal a pedagógusokra

Befejeződtek a mára meghirdetett országos tanártüntetések, tizenegy városban durván 6-7 ezren mehettek utcára a magyar közoktatás védelmében. A megmozdulások viszonylagos nyugalomban, már-már eseménytelenül zajlottak, pedig bizonyos körök ugyancsak szaggatták az istrángot, hogy megágyazzanak valamiféle forradalmi hangulatnak. Nincs új a nap alatt, megint a baloldalról kell beszélnünk.

societas, tüntetés, molinó (Fotó: MTI)

Fotó: MTI

A tizenegy városban meghirdetett pedagógus megmozdulások szinte mindegyike mögött baloldali kötődésű szervezők állnak – ez a konklúzió vázolható fel a tüntetések háttérembereinek jobban utánanézve. Ebből az is következik, hogy a baloldal nem képes felhagyni azzal a mániájával (lásd: Hosszú Katinka-affér, taxi-uber csörte, vagy korábban a netadó elleni masírozás), hogy tőle teljesen idegen eseményeket meglovagolva próbáljon meg politikai eredményt elérni. A pofátlanságon túl ez a különös szokás azért is baj, mert azzal, hogy a baloldal gyakorlatilag rárabol a különböző társadalmi akciókra súlytalanná is teszi őket, függetlenül attól, hogy azok jó célt szolgálnak-e, vagy sem. Mindezt csakis azért, mert a liberális ellenzék az elmúlt években olyannyira elsatnyult, hogy önmagától nem hogy demonstrációkkal, de még saját témákkal sem tud előrukkolni. Kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozásai, mutatjuk a rablóhalakat.


Jakál Adrienn például Sopronban gondolt egy merészet, és vette a nevére az ottani tanártüntit. Ő amúgy civilben a Párbeszéd Magyarországért nevű párt helyi szervezetének elnökhelyettese. A legutóbbi önkormányzati választásokon a balos Összefogás üdvöskéjeként szállt ringbe, ahol aztán szépen laposra verték, de rövid úton azért sikerült kicsikarnia magának egy külsős tagsági pozíciót (az Együtt-Pm jóvoltából) az önkormányzat kulturális bizottságában.

Győrött Jenei Ferenc töltötte be az éceszgéber szerepét, áldásos munkája nyomán össze is gyűltek vagy 130-an helyes irányba fordítani az elkanászodott közoktatás szekerét. Az 55 éves erdész nem csak a vadonban, hanem a politikai parketten is otthonosan mozog, az ismerősei csak “tutibefutóként” emlegetik a 2019-es győri polgármesteri kampányban. Ki tudja miért, hiszen az LMP soraiban egyszer már betlizett a 2014-es megmérettetésen. Fegyverhordozója, Nógrádi László ugyancsak. Az azóta befuccsolt Nógrádi Pc Suli magániskola tulajdonosa a közösségi hálón hírelte a győri pedagógus felkelést.


Ugorjunk is Veszprémig, ahol Katanics Sándor osztotta a lapokat, még hozzá egyenesen a szélsőbalos, gyurcsányista Demokratikus Koalíció állásaiból. A férfi láthatott már egy s mást tekintve, hogy 2006-2010 között még a szocik patkójában foglalt helyet az országgyűlésben. Ha már onnan kitessékelték a választók, legalább helyben szeretne maradandót alkotni, ennek köszönhetően hívta életre a mostani utcára vonulást is lebonyolító, kissé áthallásos nevű “Világos Veszprémért Mozgalmat”. Őszintén reméljük, hogy kizárólag a közvilágításra gondolt.

Ágoston Andrea már Pécsen kavarta, mint az SZDSZ-adaptáció Magyar Liberális Párt nyüzöge aktivistája. Úgy látszik, kedveli a téli hónapokat, legutóbb éppen tavaly januárban mondott egy szuszra nagyokat: békét és a hatalom újra elosztását követelte, mintegy véletlenül éppen a kormánypártokkal szembeni demonstráció alkalmával.

Szegeden Tóth Sándort kellett keresni, amennyiben valaki tüntetésre adta volna a fejét. Ha pedig mint a Köz-hasznáért tréfás nevű szervezet vezetőjeként nem került volna elő, Vágó Gábor, az LMP ex-parlamenti képviselője, jelenleg kecskeméti csibész biztosan tudott útbaigazítást adni, tekintve, hogy ők ketten országos cimborák. Tóth azért maga sem megy a szomszédba egy kis marháskodásért, az ő fejéből pattant ki a 2014-es “Kifacsarjuk a narancsot” program ötlete, vagy a “Tavasz jön, Orbán megy” séta helyi tető alá hozása is. Futás helyett, jobb híján.

Ki gondolta volna, de Seres Mária Szövetsége változatlanul egyben van, sőt, arra is futotta az erejükből, hogy Hajdúszoboszlón az ő égiszük alatt valósuljon meg a fogadóóra. Nyilván abból a pénzből futotta rá, amelyet a kudarcos 2014-es önkormányzati választás után elfelejtettek visszafizetni az államkasszába, de ez mindegy is, a lényeg, hogy Kiss Klára főkolompos most is a helyén volt, nem úgy mint két éve a voksolást követően.

Békéscsabán a regényes nevű Hrabovszki-Megay Oktávia osztotta az észt, aki amolyan lóti-futi a helyi baloldal mindennapjaiban. A férje ennél is többre vitte, Hrabovszki István felvételt nyert a DK színeibe önkormányzati jelöltként.

A tűzfészekben, Miskolcon, Csabalik Zsuzsanna öntötte az olajat a tűzre. Az ő szerepvállalása azért is különösen kikezdhetetlen, mert jelenleg is munkaügyi perben áll a KLIK-kel, amelynek most a megszüntetése mellett kardoskodik. Érthető módon, hiszen tavaly kirúgták. Direkt politikai ambíciója talán nincs, ismerőse szerint amolyan magányos farkas, aki élvezi a zűrzavart maga körül.

Néhány szpindoktornak már nem jutott város, azért mellettük se menjünk el szó nélkül. Az egyikük Ercse Krisztina, aki valami fenomenálisat alakított a szombati Országos Tantestületi Értekezleten. Ha már megjelent, fel is szólalt, méghozzá felháborodott szülőként, akinél betelt a pohár. Azt persze elfelejtette megemlíteni, hogy egyébként az Együtt politikusa. A másikuk Pilz Olivér, aki a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának vezetői minőségében talán a legnagyobb felületet kapja a médiában a pedagógus megmozdulások kapcsán. Nos, ő a helyi baloldal közös barátja, egyébként pedig amolyan belső érdekérvényesítésre használja fel a mostani szituációt. Szövetségese annak a Dudás Imrének, aki most még a Hermann igazgatóhelyettese, de hátha van ennél feljebb is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.