EUR: 305,69 Ft
CHF: 274,18 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Rekordszámú bölény Lengyelországban

Többéves rekordot ért el az európai bölények száma a Bialowiezai-erdő lengyelországi részében.

A világ legnagyobb szabadon élő európaibölény-populációjának otthont adó Bialowiezai Nemzeti Park keddi közlése szerint az állomány jelenleg 320 tehenet és 258 bikát számlál. Tavaly 75 borjú született az évi 50-60-as átlaggal szemben.

Aleksander Bolbot, a nemzeti park vezetője a PAP hírügynökségnek elmondta: a populáció bővülése az elmúlt évek enyhe teleinek és annak köszönhető, hogy ebből adódóan több élelem állt rendelkezésre. Hozzátette, hogy az enyhe idő csökkentette az idős és beteg állatok a természetes halálozását is.

A Lengyelország és Fehéroroszország határvidékén fekvő Bialowiezai-erdő az európai síkvidéket egykor borító hatalmas kiterjedésű lombhullató és vegyes őserdő utolsó megmaradt darabja, az UNESCO világörökség része.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.