EUR: 309,87 Ft
CHF: 288,76 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

Rekordszámú bölény Lengyelországban

Többéves rekordot ért el az európai bölények száma a Bialowiezai-erdő lengyelországi részében.

A világ legnagyobb szabadon élő európaibölény-populációjának otthont adó Bialowiezai Nemzeti Park keddi közlése szerint az állomány jelenleg 320 tehenet és 258 bikát számlál. Tavaly 75 borjú született az évi 50-60-as átlaggal szemben.

Aleksander Bolbot, a nemzeti park vezetője a PAP hírügynökségnek elmondta: a populáció bővülése az elmúlt évek enyhe teleinek és annak köszönhető, hogy ebből adódóan több élelem állt rendelkezésre. Hozzátette, hogy az enyhe idő csökkentette az idős és beteg állatok a természetes halálozását is.

A Lengyelország és Fehéroroszország határvidékén fekvő Bialowiezai-erdő az európai síkvidéket egykor borító hatalmas kiterjedésű lombhullató és vegyes őserdő utolsó megmaradt darabja, az UNESCO világörökség része.

Kapcsolódó Cikkek

 • Oroszlán sebesített meg két embert

  Oroszlán sebesített meg két embert

  Oroszlán támadott meg és sebesített meg súlyosan két embert Japánban, akik egy olyan cégnél dolgoznak, amely a szórakoztatóipar számára biztosít állatokat.

 • Gambia volt elnöke államkasszát robbantott

  Gambia volt elnöke államkasszát robbantott

  Gambia leváltott elnöke, Yahya Jammeh szombat este az államkassza tartalmával, a központi bankból elvett legalább 500 millió dollárral távozott külföldre, közölte Mai Fatty, az új elnök kormányzó koalíciójának egyik tagja – írta hétfőn a dpa hírügynökség.

 • Izland legrejtélyesebb gyilkossága!

  Izland legrejtélyesebb gyilkossága!

  Nyolc napja rejtélyes körülmények között veszett nyoma annak a 20 éves izlandi lánynak, aki után 725 önkéntes kutatott a parti őrség segítségével.