EUR: 307,59 Ft
CHF: 282,50 Ft
2017. május 29., hétfő
Magdolna

Életmód

Segítség, nem alszik a gyerek!

babyMinden trükköt bevetett már, de egyre csak tolódik az elalvás időpontja?  Nézzük, milyen okai lehetnek annak, ha a baba elalvás előtt túlpörög:

 1. Magas energiatartalmú vacsora – A nagyon magas kalóriatartalmú ételek szó szerint felpörgetik a babát, hiszen a szervezete hihetetlen mennyiségű energialöketet kap, amelyet egyszerűen fel kell használnia. A vacsorára kínált, szénhidráttal felturbózott tápszer, esetleg nagyobb mennyiségű hús is lehet tehát az oka a kicsi álmatlanságának.
 2. Hiányzó napirend – Az altatás megfelelő előkészítésének alapköve a napirend, hogy a kicsi szervezete megszokja az azonos időben történő nyugtatást. Ha az esti altatás – megfelelő szertartások kíséretében – azonos időben történik, és ettől a szülő csak nagyon-nagyon ritkán tér el, a baba vagy a kisgyerek belső órája ehhez igazodik.
 3. Esti móka apával – Klassz, amikor az apuka beszáll a kicsi körüli tevékenységekbe. Ám sokszor pontosan az apás játékok azok, amelyek kibillentik a megszokott ritmusból, főleg akkor, ha az esti szertartás átcsap egy belevaló csiklandozásba, lovaglásba vagy kergetőzésbe. A kicsik ugyanis hajlandóak ilyenkor túlpörögni. A szervezet pattanásig telik adrenalinnal, és nincs az a kiegyensúlyozott anyuka, aki a felhúzott gyereket ágyba tudná dugni.
 4. Frissítő fürdő – A fürdő nem mindig hat nyugtatólag a gyerekre. Van, amikor felfrissíti a picit, éberségét pedig ekkor csak fokozzák az öltöztetéssel járó forgatások. Ahhoz, hogy időben elaludjon a baba, legalább egy órával az alvás tervezett időpontja előtt dugjuk a fürdetővízbe a kicsit, hogy legyen elég ideje lehiggadni.
 5. Izgalmas környezet – Akkor alszik el könnyen a baba, ha nincsenek éles fények körülötte és nincs kiugróan nagy zaj sem. Ne várjuk el a babától, hogy a nappali közepén, a hangos televízió mellett ringassa mély álomba magát. Ha a lakáskörülmények nehezítik az altatást, a fő szempont a baba legyen, és igazodjunk hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • A szemöldökparóka a legújabb szépségtrükk

  A szemöldökparóka a legújabb szépségtrükk

  Végleg leáldozott a vékonyra kiszedett és a csíkra tetovált szemöldökök kora. Újabban a dús szemöldök a trendi, de azoknak sem kell kétségbeesniük, akik évek óta alaposan kiszedett vonalat viselnek, hiszen itt a szemöldökparóka.

 • Elstartolt a befőzési szezon

  Elstartolt a befőzési szezon

  Májusban indul a befőzési szezon, ilyenkor kell beszerezni a hozzávalókat. Az üvegeket úgy készítsük elő, hogy azokat először áztassuk be mosószeres meleg vízbe, majd üvegmosó kefével alaposan mossuk át.

 • Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Keller András: Az ázsiaiak rajonganak a magyar zenéért

  Egyedülálló komolyzenei turnéra készül Ázsiában Keller András és Gidon Kremer. A világhírű hegedűművészek és az általuk vezetett zenekarok egyedülálló módon, együttes erővel készülnek bemutatni az ázsiaiaknak a nyugati zeneirodalom legszebb műveit az elmúlt három évszázadból.