2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb XI.kerület XII.kerület

Soma, a köztünk élő szuperhős

Hajnóczy Soma: Az a kérdés, hogy miről szólsz te?

Hajnóczy Soma bűvész világbajnok
(Fotó: Sáfár Tibor)

Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok a XI. kerületben nőtt fel. Most a Hegyvidéken lakik, és nagyon szeret itt élni, ha költözik is majd, marad a kerületben. A magát varázslónak és szabadidős szuperhősnek tartó fiatalember olyasmire készül, amit még nem csinált: híres szuperhősök képességeit élőben bemutató, egész estés műsorral készül stand upos barátjával a Dumaszínházban.

Soma kisgyermekkora óta mindig szeretett volna valami lehetetlent bemutatni, olyan képesség birtokában lenni, amivel elkápráztat másokat.


– Az a kérdés, hogy miről szólsz te – tudtuk meg Somától, aki beszédtechnikában, mozgáskultúrában, színészmesterségben is képezte magát, hét évig tanult zongorázni, gitározott, dobolt, és újabban beatboxol is. Minden előadásra alaposan, szinte szóról szóra, mozdulatról mozdulatra felkészül, hogy teljes értékű produkciót kapjon a közönség. Kíváncsiak voltunk, hogy Soma szerint bárkiből lehet-e bűvész.

– Igen, csak az a kérdés, hogy milyen. A gyakorlás elengedhetetlen, de nem elegendő. Én színpadi szórakoztató vagyok, amihez a bűvészet egy eszköz. A bűvésztől csodát várnak az emberek, de ez a csoda a néző fejében kell létrejöjjön, ezért van szükség profi előadásmódra. Nem az a lényeg, hogy én milyen király vagyok, hanem hogy a közönség élvezze, amit csinálok. Nagy különbség van aközött, hogy megmutatsz vagy előadsz egy trükköt. Az élelmiszerboltban is megvásárolhatjuk az alapanyagokat egy jó babgulyáshoz, de igazán jó levest készíteni belőle, az művészet. Így működik ez a bűvészetben is. Jó előadóvá kell válni – jelentette ki világbajnok illuzionistánk, aki a beszélgetés után bevásárolni ment, hogy lecsót főzhessen. Soma egyébként nemcsak főzni, de enni is szeret, persze mellette mindenféle sportokat űz.


Hajnóczy Soma bűvész világbajnok (Fotó: Sáfár Tibor)

A kétszeres bűvészvilágbajnokot ma már zsűrizni hívják

Február 18-tól Somát új előadásban láthatjuk Felméri Péter humoristával közös estjében a Dumaszínházban, melynek címe: Hétköznapi Szuperhősök.

– Szó lesz kedvenc szuperhőseink magánéletéről, értelmetlen szuperképességekről, és minden eddig meg nem válaszolt kérdésről a szuperhősökkel kapcsolatban. Péter vicceseket mond, én a bűvészettel szuperképességeket demonstrálok. Illetve én is vicceseket mondok, de Péter nem bűvészkedik. Gyertek és nézzétek meg ti is! Nagyon menő lesz!

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.