2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Külföld

Trump nehéz helyzetben

Nehéz terhet kapott a nyakába Donald Trump az amerikai elnökválasztási kampányt megnyitó, hétfői iowai jelölőgyűlések után; hamarosan eldőlhet, hogy a választópolgárok csak látszólag kedvelik, vagy valós támogatottságot is képes felmutatni – mondta Ugrósdy Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

A szakértő elmondta, hogy Donald Trump milliárdossal kapcsolatban a sajtó gyakran megjegyzi, “ő egy jelenség, de a politikában nem lehet vele mit kezdeni”.


A következő napokban elképzelhető, hogy éppen ezek a hangok erősödnek fel, illetve azok is, amelyek szerint az emberek imádják, de amikor valóban elgondolkodnak azon, kinek adják voksukat, akkor valaki mást választanak – tette hozzá.

“Ez szerintem olyan teher lesz (…), amit vagy le tud vetkőzni a következő egy hónapban, amire belelendülünk az előválasztási kampányba, vagy rajta marad a kampány végéig, akkor viszont valószínűleg nem lesz nyerő” – mondta a szakértő.


A demokraták versenyében Hillary Clinton hajszállal ugyan, de megnyerte az amerikai elnökválasztási kampányt megnyitó hétfői iowai jelölőgyűléseket.

A 68 éves volt külügyminiszter a szavazatok 99 százalékos feldolgozottsága alapján a voksok 49,9 százalékával végzett az első helyen, míg a második helyezett 49,6 százalékos támogatottsággal a 74 éves Bernie Sanders vermonti szenátor lett. Harmadiknak Martin O’Malley volt marylandi kormányzó futott be a voksok fél százalékának megszerzésével.

A republikánus jelölőgyűléseken Ted Cruz a voksok 28 százalékának megszerzésével nyerte el a győzelmet az Egyesült Államok középnyugati részén található szövetségi államban. A milliárdos Donald Trump 24 százalékkal a második helyre szorult, alig egy százalékkal előzve meg Marco Rubio floridai szenátort.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.