2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Külföld

Újabb republikánus száll ki az elnökválasztási küzdelemből

Rick Santorum, volt pennsylvaniai kongresszusi képviselő bejelenteni készül, hogy nem kampányol tovább, már nem pályázik pártja elnökjelöltségére – jelentették szerda este a CNN-re hivatkozva az amerikai televíziók.

Santorum a 2012-es elnökválasztáson megnyerte az iowai jelölőgyűlést, a mostani elnökjelöltségért folyó küzdelemben azonban rosszul szerepelt: a hétfői iowai megméretésen a voksok mindössze egy százalékát sikerült megszereznie, s utolsó lett a republikánus politikusok versengésében.


A volt kongresszusi képviselő 2007 óta nem viselt közhivatalt, s a mostani elnökjelöltség ambicionálásával szeretett volna visszatérni a politikai életbe. Társadalmi kérdésekben konzervatív politikusként tartják számon: ellenzi az abortuszt, féken tartaná a bevándorlást, s miközben a kampányban bírálta Donald Trump stílusának érdességét, kijelentette, hogy Trump az amerikaiak számára nagyon fontos kérdésekről beszél.

A hétfői iowai jelölőgyűlés óta Rick Santorum a harmadik republikánus politikus, aki felhagy elnökjelölti ambícióival. Mike Huckabee, Arkansas állam volt kormányzója még a választás éjszakáján jelentette be ezt, Rand Paul szenátor pedig szerda reggel hozta nyilvánosságra visszalépési szándékát.

Kapcsolódó Cikkek

 • 62 emeletet zuhant az ismert falmászó

  62 emeletet zuhant az ismert falmászó

  Lezuhant egy 62 emeletes házról és meghalt az egyik ismert kínai falmászó, Vu Jungning, akit ezrek követtek a Weibo kínai közösségi portálon látványos rövid videói miatt – írta a BBC hírportálja.

 • Putyin kivonja katonáit Szíriából

  Putyin kivonja katonáit Szíriából

  Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.

 • Megrongáltak egy lengyel turistabuszt Ukrajnában

  Megrongáltak egy lengyel turistabuszt Ukrajnában

  Ismeretlenek robbanószerkezetet hoztak működésbe egy szálloda előtt leparkolt lengyel turistabusz alatt a hétvégén a nyugat-ukrajnai Lembergben (Lviv), Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter elítélte a támadást – jelentette hétfőn az UNIAN ukrán hírügynökség.