EUR: 304,92 Ft
CHF: 275,73 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Külföld

Újabb republikánus száll ki az elnökválasztási küzdelemből

Rick Santorum, volt pennsylvaniai kongresszusi képviselő bejelenteni készül, hogy nem kampányol tovább, már nem pályázik pártja elnökjelöltségére – jelentették szerda este a CNN-re hivatkozva az amerikai televíziók.

Santorum a 2012-es elnökválasztáson megnyerte az iowai jelölőgyűlést, a mostani elnökjelöltségért folyó küzdelemben azonban rosszul szerepelt: a hétfői iowai megméretésen a voksok mindössze egy százalékát sikerült megszereznie, s utolsó lett a republikánus politikusok versengésében.

A volt kongresszusi képviselő 2007 óta nem viselt közhivatalt, s a mostani elnökjelöltség ambicionálásával szeretett volna visszatérni a politikai életbe. Társadalmi kérdésekben konzervatív politikusként tartják számon: ellenzi az abortuszt, féken tartaná a bevándorlást, s miközben a kampányban bírálta Donald Trump stílusának érdességét, kijelentette, hogy Trump az amerikaiak számára nagyon fontos kérdésekről beszél.

A hétfői iowai jelölőgyűlés óta Rick Santorum a harmadik republikánus politikus, aki felhagy elnökjelölti ambícióival. Mike Huckabee, Arkansas állam volt kormányzója még a választás éjszakáján jelentette be ezt, Rand Paul szenátor pedig szerda reggel hozta nyilvánosságra visszalépési szándékát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint 10 millió forintos rekordáron kelt egy palack 1951-es bor

  Több mint 10 millió forintos rekordáron kelt egy palack 1951-es bor

  Rekordáron, 51 ezer 750 ausztrál dollárért, átszámítva 10,7 millió forintért kelt el egy palack a leghíresebb ausztrál borászat legnépszerűbb borának legelső, kereskedelmi forgalomba nem került 1951-es évjáratából egy melbourne-i árverésen – jelentette be pénteken az MW Wines aukciósház.

 • Semjén: Nem a mi készülékünkben van a hiba, ha a román-magyar viszony nem megfelelő

  Semjén: Nem a mi készülékünkben van a hiba, ha a román-magyar viszony nem megfelelő

  Semjén Zsolt szerint “nem a mi készülékünkben van a hiba”, ha a román-magyar viszony még mindig nem megfelelően alakul. A miniszterelnök-helyettes erről péntek reggel beszélt Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) mini-Máértnek is nevezett nemzetpolitikai pódiumbeszélgetésén, melyen valamennyi nemzetrész és a magyar kormány képviselői vettek részt.

 • Felnyitották Salvador Dalí kriptáját

  Felnyitották Salvador Dalí kriptáját

  Felnyitották Salvador Dalí kriptáját csütörtök éjjel, és az igazságügyi orvos szakértők elvégezték a biológiai mintavételeket a bebalzsamozott holttestből az apasági keresethez szükséges DNS-vizsgálathoz – mondta Lluís Penuelas, a Fundación Gala-Salvador Dalí főtitkára péntek reggel tartott sajtótájékoztatóján a figuerasi Dalí Múzeumban, ahol a világhírű művész sírja található.