EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,42 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Valóság lehet a videóbíró?

Soroksár SC - Szolnok NBII-es bajnokság 1. fordulója, foci, futbal, (Fotó: Máté Krisztián)

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) március 5-én, cardiffi ülésén szavaz a videóbíró teszteléséről.

A szervezet korábbi közlése szerint a gólok, a tizenegyesek, a kiállítások megítélésénél és a szabálytalankodó játékosok azonosításánál segítenék a visszajátszások a játékvezetők döntéseit.

A német és a brazil szövetség is jelezte, hogy nemzeti bajnoksága lehetne a tesztelés alanya, amennyiben az IFAB – a gólvonal-technológia 2012-es jóváhagyása után – támogatja az újabb technikai újítást.

Az IFAB márciusban szintén tárgyalni fog a negyedik cserelehetőségről, amely hosszabbítás esetén lépne életbe, illetve a szabálytalankodó játékosok néhány perces kiállításáról. Téma lesz még a “tripla büntetés”, amely akkor áll fenn, ha egy futballista 16-oson belül elkövetett szabálytalansága miatt az ellenfél büntetőhöz jut, őt pedig kiállítják, s ezért eltiltják a következő meccsről is.

Az 1886-ban alapított, nyolctagú IFAB tagságának felét – 1913 óta – a nemzetközi szövetség (FIFA) adja, a másik négy szakértő pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.