2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Sport

Valóság lehet a videóbíró?

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) március 5-én, cardiffi ülésén szavaz a videóbíró teszteléséről.

A szervezet korábbi közlése szerint a gólok, a tizenegyesek, a kiállítások megítélésénél és a szabálytalankodó játékosok azonosításánál segítenék a visszajátszások a játékvezetők döntéseit.


A német és a brazil szövetség is jelezte, hogy nemzeti bajnoksága lehetne a tesztelés alanya, amennyiben az IFAB – a gólvonal-technológia 2012-es jóváhagyása után – támogatja az újabb technikai újítást.

Az IFAB márciusban szintén tárgyalni fog a negyedik cserelehetőségről, amely hosszabbítás esetén lépne életbe, illetve a szabálytalankodó játékosok néhány perces kiállításáról. Téma lesz még a “tripla büntetés”, amely akkor áll fenn, ha egy futballista 16-oson belül elkövetett szabálytalansága miatt az ellenfél büntetőhöz jut, őt pedig kiállítják, s ezért eltiltják a következő meccsről is.

Az 1886-ban alapított, nyolctagú IFAB tagságának felét – 1913 óta – a nemzetközi szövetség (FIFA) adja, a másik négy szakértő pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.