EUR: 308,63 Ft
CHF: 282,21 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Sport

Valóság lehet a videóbíró?

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) március 5-én, cardiffi ülésén szavaz a videóbíró teszteléséről.

A szervezet korábbi közlése szerint a gólok, a tizenegyesek, a kiállítások megítélésénél és a szabálytalankodó játékosok azonosításánál segítenék a visszajátszások a játékvezetők döntéseit.

A német és a brazil szövetség is jelezte, hogy nemzeti bajnoksága lehetne a tesztelés alanya, amennyiben az IFAB – a gólvonal-technológia 2012-es jóváhagyása után – támogatja az újabb technikai újítást.

Az IFAB márciusban szintén tárgyalni fog a negyedik cserelehetőségről, amely hosszabbítás esetén lépne életbe, illetve a szabálytalankodó játékosok néhány perces kiállításáról. Téma lesz még a “tripla büntetés”, amely akkor áll fenn, ha egy futballista 16-oson belül elkövetett szabálytalansága miatt az ellenfél büntetőhöz jut, őt pedig kiállítják, s ezért eltiltják a következő meccsről is.

Az 1886-ban alapított, nyolctagú IFAB tagságának felét – 1913 óta – a nemzetközi szövetség (FIFA) adja, a másik négy szakértő pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egész éjszaka buliztak Madridban

  Egész éjszaka buliztak Madridban

  Edzőként ez életem legszebb napja – mondta Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője, akivel a csapat öt év után először lett bajnok, amikor a spanyol bajnokság utolsó fordulójában 2-0-ra legyőzte idegenben a Málagát.

 • Risztov Éva: Örülök, hogy részese lehetek a vb-nek

  Risztov Éva: Örülök, hogy részese lehetek a vb-nek

  Risztov Éva is népszerűsíti a júliusi 17. FINA-világbajnokságot. Az olimpiai bajnok kipróbálta azokat a játékokat is, amelyekkel több fővárosi helyszín mellett Győrben, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Balatonfüreden is találkozhatnak az érdeklődők.

 • Halálosan megfenyegették a kosarast

  Halálosan megfenyegették a kosarast

  A San Antonio Spurs elleni nyugati főcsoportdöntő első mérkőzésén Zaza Pachulia, a Golden State Warriors kosarasa ráesett a hazai csapat legjobbjának számító Kawhi Leonard amúgy is sérült bokájára, aki ezért kénytelen kihagyni az NBA-szezon további mérkőzéseit.