EUR: 308,76 Ft
CHF: 285,20 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Program

Válságzsonglőrök – A nagy dobás

A nagy dobás hatalmas sikerét szinte azelőtt borítékolni lehetett, hogy akár egy képkockát is leforgattak volna belőle. A 2000-es évek második felétől a világot meghatározó gazdasági válság egyszerre hálás és kényes téma a hollywoodi filmkészítőknek, de ha mindezt egy kevés humorral főszerezik, ahol négy teljesen kívülálló férfi egyszerre vette észre, hogy hamarosan globális szinten összeomlik a gazdaság, ki lehet főzni valami jót. A lelkes pénzügyi zsonglőröknek ugyanis támadt egy jó ötletük: befektetnek! Persze ezzel csupán néhány gazdasági matekszakot végzett nézőt lehetett volna bevonzani a moziba, ezért a producerek olyan sztárokat szedtek össze – leginkább a gyengébbik nem kedvéért – mint Ryan Gosling, Christain Bale és Brad Pitt, akik önmagukban is megérnének két órát a moziban, így hármasban meg pláne.

A-nagy-dobasTudta-e? 

– A sztárok potom pénzért vállalták a szerepet, ugyanis a film költségvetése „csak” 28 millió dollár volt.

– Néhány pillanatra feltűnik benne a Wall Street farkasa című film bombázója, Margot Robbie, aki önmagát alakítja.

– A filmet öt Oscar-díjra és négy Golden Globe-ra jelölték.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.