EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,50 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Program

Válságzsonglőrök – A nagy dobás

A nagy dobás hatalmas sikerét szinte azelőtt borítékolni lehetett, hogy akár egy képkockát is leforgattak volna belőle. A 2000-es évek második felétől a világot meghatározó gazdasági válság egyszerre hálás és kényes téma a hollywoodi filmkészítőknek, de ha mindezt egy kevés humorral főszerezik, ahol négy teljesen kívülálló férfi egyszerre vette észre, hogy hamarosan globális szinten összeomlik a gazdaság, ki lehet főzni valami jót. A lelkes pénzügyi zsonglőröknek ugyanis támadt egy jó ötletük: befektetnek! Persze ezzel csupán néhány gazdasági matekszakot végzett nézőt lehetett volna bevonzani a moziba, ezért a producerek olyan sztárokat szedtek össze – leginkább a gyengébbik nem kedvéért – mint Ryan Gosling, Christain Bale és Brad Pitt, akik önmagukban is megérnének két órát a moziban, így hármasban meg pláne.

A-nagy-dobasTudta-e? 

– A sztárok potom pénzért vállalták a szerepet, ugyanis a film költségvetése „csak” 28 millió dollár volt.

– Néhány pillanatra feltűnik benne a Wall Street farkasa című film bombázója, Margot Robbie, aki önmagát alakítja.

– A filmet öt Oscar-díjra és négy Golden Globe-ra jelölték.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.