EUR: 309,46 Ft
CHF: 285,71 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb IX.kerület V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Vetélkedő a Nemzeti Színházról

A Nemzeti Színház internetes vetélkedőt hirdetett, amelyre 10. és 11. osztályos tanulókból álló négyfős csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek február 28-ig. A feladatok a Nemzeti Színház történetével kapcsolatosak, előtérbe helyezve a Csongor és Tünde-előadásokat. A feladatok megoldása egyszerre igényel színháztörténeti kutatást, valamint kreativitást és informatikai eszközök (szövegszerkesztés, prezentációkészítés, videokészítés, képszerkesztés vagy a Facebook) használatát – áll az MTI-hez eljuttatott  közleményben.
A vetélkedő zsűrijét idén a Nemzeti Színház művészei, Bánsági Ildikó, Blaskó Péter és Bakos-Kiss Gábor színművész, valamint A. Szabó Magda, a teátrum stratégiai igazgatója alkotja.
A vetélkedőről részletes információ a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon található.

Budapest, 2012. október 4. Nagy Mari (b) Az éj és Földi Ádám (j) Csongor szerepében játszik Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde című színművének fotóspróbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2012. október 4-én. Az előadást október 6-án mutatják be Tengely Gábor rendezésében. MTI Fotó: Illyés Tibor


MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.