2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület

Vetélkedő a Nemzeti Színházról

A Nemzeti Színház internetes vetélkedőt hirdetett, amelyre 10. és 11. osztályos tanulókból álló négyfős csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek február 28-ig. A feladatok a Nemzeti Színház történetével kapcsolatosak, előtérbe helyezve a Csongor és Tünde-előadásokat. A feladatok megoldása egyszerre igényel színháztörténeti kutatást, valamint kreativitást és informatikai eszközök (szövegszerkesztés, prezentációkészítés, videokészítés, képszerkesztés vagy a Facebook) használatát – áll az MTI-hez eljuttatott  közleményben.
A vetélkedő zsűrijét idén a Nemzeti Színház művészei, Bánsági Ildikó, Blaskó Péter és Bakos-Kiss Gábor színművész, valamint A. Szabó Magda, a teátrum stratégiai igazgatója alkotja.
A vetélkedőről részletes információ a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon található.

Budapest, 2012. október 4. Nagy Mari (b) Az éj és Földi Ádám (j) Csongor szerepében játszik Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde című színművének fotóspróbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2012. október 4-én. Az előadást október 6-án mutatják be Tengely Gábor rendezésében. MTI Fotó: Illyés Tibor


MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.