2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület

Vetélkedő a Nemzeti Színházról

A Nemzeti Színház internetes vetélkedőt hirdetett, amelyre 10. és 11. osztályos tanulókból álló négyfős csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek február 28-ig. A feladatok a Nemzeti Színház történetével kapcsolatosak, előtérbe helyezve a Csongor és Tünde-előadásokat. A feladatok megoldása egyszerre igényel színháztörténeti kutatást, valamint kreativitást és informatikai eszközök (szövegszerkesztés, prezentációkészítés, videokészítés, képszerkesztés vagy a Facebook) használatát – áll az MTI-hez eljuttatott  közleményben.
A vetélkedő zsűrijét idén a Nemzeti Színház művészei, Bánsági Ildikó, Blaskó Péter és Bakos-Kiss Gábor színművész, valamint A. Szabó Magda, a teátrum stratégiai igazgatója alkotja.
A vetélkedőről részletes információ a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon található.

Budapest, 2012. október 4. Nagy Mari (b) Az éj és Földi Ádám (j) Csongor szerepében játszik Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde című színművének fotóspróbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2012. október 4-én. Az előadást október 6-án mutatják be Tengely Gábor rendezésében. MTI Fotó: Illyés Tibor


MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek