EUR: 311,31 Ft
CHF: 265,30 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb X.kerület

Zita az év sportolója

Szucsánszki Zita válogatott kézilabdázó lett Az év sportolója Kőbányán, de az ünnepélyes díjátadón mindenkiről megemlékeztek, aki a kerületben sportol vagy részt vesz a mozgás népszerűsítésében.

Kőbánya Sportolója 2015 Szucsánszki Zita, az FTC Rail Cargo Hungaria kézilabdázója Kovács Róbert polgármester (Fotó: Sáfár Tibor)


Szucsánszki Zita, az FTC Rail Cargo Hungaria kézilabdázója
Kovács Róbert polgármestertől vette át az elismerő címet. Zita Kőbányán született és itt kezdett sportolni. 75-szörös válogatott, 2011-ben és 2015-ben az év játékosának választották
(Fotó: Sáfár Tibor)

A X. kerületi önkormányzat a kőbányaiak javaslatai alapján 2014-ben döntött először a Kőbánya Sportolója elismerő cím odaítéléséről, melyet az itt élő, illetve a kerületi egyesületben sportolók, valamint helyi csapatok kaphatnak meg. A díj annak adományozható, aki kiemelkedő teljesítményével és sportszerű magatartásával, illetve közösségi felelősségvállalásával példát mutat, valamint jelentős mértékben hozzájárult Kőbánya elismertségéhez. A díjazottról a kerületben élő sportszeretők javaslatai alapján a képviselő-testület dönt.


Kovács Róbert beszédében hangsúlyozta, hogy Kőbánya az utóbbi években kiemelt figyelmet fordít a sportlétesítmények fejlesztésére, a sport népszerűsítésére, a fiatalok és az idősek aktivizálására.

– Az eredmények már a tömegsportban is jól látszanak: a Magyar Olimpiai Bizottság által meghirdetett Ötpróba Rióba! rendezvényen Kőbánya nyerte el A legsportosabb kerület címet. Az olimpia pedig különösen izgalmas lesz a kerületieknek, hiszen Rióba eddig kilenc kőbányai sportoló kvalifikálta magát: Risztov Éva, Késely Ajna és Bernek Péter úszó, Tobai-Sike Renáta és Szabián Norbert sportlövő, Kasza Róbert öttusázó, Mike Róbert kenus, valamint Osváth Richárd és Hajmási Éva kerekes székes vívó.


Az ünnepségen kisfilmek segítségével megidézték azokat, akik szintén jelölést kaptak Az év sportolója címre, de végül néhány szavazattal lemaradtak Szucsánszki Zita mögött. A Kőbánya Sportolója 2015 díj jelöltjei a kőbányaiak szavazatai alapján:
− Barcza Gedeon Sakk Club
− Dósa Dániel Junior Európa-bajnoki ezüstérmes tőrvívó, a Törekvés SE versenyzője
− Kesze – Kőbányai Ezüstkorúak Szabadidő Egyesülete
− Makai Viktória, a 100 kilométeres futás országos bajnoka, 2015-ben az év ultrafutója, kőbányai lakos
− Németh Iván, az egyetemi birkózó-világbajnokság aranyérmese, háromszoros felnőtt magyar bajnok, az FTC versenyzője
− Sárkány Vivien világbajnoki bronzérmes sumo birkózó, a Kőbánya SC versenyzője
− Szmirnov Anna tornász, a Janikovszky Éva Általános Iskola tanulója, a KSI SE versenyzője, 2015-ben az Országos Serdülő Bajnokság győztese
− Tobai-Sike Renáta világ- és Európa-bajnoki bronzérmes sportlövő, kőbányai lakos
− Törekvés SE

Kőbánya Sportolója 2015 Szucsánszki Zita, az FTC Rail Cargo Hungaria kézilabdázója Kovács Róbert polgármester (Fotó: Sáfár Tibor)

A Kösziben rendezett ünnepségen György István és Póka Egon zenekara az Újra itt van a nagy csapat című dalt adta elő
(Fotó: Sáfár Tibor)

 

Kőbánya Sportolója 2015 Szucsánszki Zita, az FTC Rail Cargo Hungaria kézilabdázója Kovács Róbert polgármester (Fotó: Sáfár Tibor)


(Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.