2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb X.kerület

Zita az év sportolója

Szucsánszki Zita válogatott kézilabdázó lett Az év sportolója Kőbányán, de az ünnepélyes díjátadón mindenkiről megemlékeztek, aki a kerületben sportol vagy részt vesz a mozgás népszerűsítésében.

Kőbánya Sportolója 2015 Szucsánszki Zita, az FTC Rail Cargo Hungaria kézilabdázója Kovács Róbert polgármester (Fotó: Sáfár Tibor)


Szucsánszki Zita, az FTC Rail Cargo Hungaria kézilabdázója
Kovács Róbert polgármestertől vette át az elismerő címet. Zita Kőbányán született és itt kezdett sportolni. 75-szörös válogatott, 2011-ben és 2015-ben az év játékosának választották
(Fotó: Sáfár Tibor)

A X. kerületi önkormányzat a kőbányaiak javaslatai alapján 2014-ben döntött először a Kőbánya Sportolója elismerő cím odaítéléséről, melyet az itt élő, illetve a kerületi egyesületben sportolók, valamint helyi csapatok kaphatnak meg. A díj annak adományozható, aki kiemelkedő teljesítményével és sportszerű magatartásával, illetve közösségi felelősségvállalásával példát mutat, valamint jelentős mértékben hozzájárult Kőbánya elismertségéhez. A díjazottról a kerületben élő sportszeretők javaslatai alapján a képviselő-testület dönt.


Kovács Róbert beszédében hangsúlyozta, hogy Kőbánya az utóbbi években kiemelt figyelmet fordít a sportlétesítmények fejlesztésére, a sport népszerűsítésére, a fiatalok és az idősek aktivizálására.

– Az eredmények már a tömegsportban is jól látszanak: a Magyar Olimpiai Bizottság által meghirdetett Ötpróba Rióba! rendezvényen Kőbánya nyerte el A legsportosabb kerület címet. Az olimpia pedig különösen izgalmas lesz a kerületieknek, hiszen Rióba eddig kilenc kőbányai sportoló kvalifikálta magát: Risztov Éva, Késely Ajna és Bernek Péter úszó, Tobai-Sike Renáta és Szabián Norbert sportlövő, Kasza Róbert öttusázó, Mike Róbert kenus, valamint Osváth Richárd és Hajmási Éva kerekes székes vívó.


Az ünnepségen kisfilmek segítségével megidézték azokat, akik szintén jelölést kaptak Az év sportolója címre, de végül néhány szavazattal lemaradtak Szucsánszki Zita mögött. A Kőbánya Sportolója 2015 díj jelöltjei a kőbányaiak szavazatai alapján:
− Barcza Gedeon Sakk Club
− Dósa Dániel Junior Európa-bajnoki ezüstérmes tőrvívó, a Törekvés SE versenyzője
− Kesze – Kőbányai Ezüstkorúak Szabadidő Egyesülete
− Makai Viktória, a 100 kilométeres futás országos bajnoka, 2015-ben az év ultrafutója, kőbányai lakos
− Németh Iván, az egyetemi birkózó-világbajnokság aranyérmese, háromszoros felnőtt magyar bajnok, az FTC versenyzője
− Sárkány Vivien világbajnoki bronzérmes sumo birkózó, a Kőbánya SC versenyzője
− Szmirnov Anna tornász, a Janikovszky Éva Általános Iskola tanulója, a KSI SE versenyzője, 2015-ben az Országos Serdülő Bajnokság győztese
− Tobai-Sike Renáta világ- és Európa-bajnoki bronzérmes sportlövő, kőbányai lakos
− Törekvés SE

Kőbánya Sportolója 2015 Szucsánszki Zita, az FTC Rail Cargo Hungaria kézilabdázója Kovács Róbert polgármester (Fotó: Sáfár Tibor)

A Kösziben rendezett ünnepségen György István és Póka Egon zenekara az Újra itt van a nagy csapat című dalt adta elő
(Fotó: Sáfár Tibor)

 

Kőbánya Sportolója 2015 Szucsánszki Zita, az FTC Rail Cargo Hungaria kézilabdázója Kovács Róbert polgármester (Fotó: Sáfár Tibor)


(Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.