EUR: 311,34 Ft
CHF: 265,04 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

Zuschlag szerint Pukli is tudhatott az elcsalt milliókról

Zuschlag János szerint Pukli István is tudhatott arról, hogy elcsalják a milliókat az MSZP-s ifjúsági szervezetek – erről a TV2 Tények műsorában számolt be.

Zuschlag János azt állítja, hogy Puklival és az MSZP-s ifjúsági alapszervezet többi tagjával úgy tekintettek egymásra, mint barátok, harcostársak. Zuschlag személyesen jelen volt, amikor Pukli megalapította az Ifjú Szocialisták szekszárdi szervezetét (melynek országos ügyvezetője maga Zuschlag volt). A Magyar Szocialista Párt volt országgyűlési képviselője szerint az elcsalt pénzekből leginkább ezeket a szervezeteket támogatták.


A szervezetben mindenki tisztában volt vele, hogy milyen pénzekből finanszírozzák az ifjúsági mozgalmat, hiszen hivatalosan nem kaptak támogatást, és nem volt pénzük. Tehát minden egyes forintot amit elköltöttek, azt a civil szervezek különböző módon elcsalt pénzeiből kellett hogy kifizessék.” – jelentette ki Zuschlag.

1

Pukli István fotó: TV2 Tények

Pukli István még január közepén reaktiválta magát a közéletben, azzal sikerült bekerülni a fősodorba, hogy az alá tartozó Teleki Blanka Gimnázium az elsők között csatlakozott a miskolci Hermann Ottó Gimnázium oktatásért aggódó nyílt leveléhez. Pukli azóta ennél is magasabbra tört, és a Kossuth téri szakszervezeti tüntetés óta az első számú arca a pedagógustiltakozásnak, majd szó szerint agyonnyilatkozta a sajtót, kis túlzással nem történhetett vele olyasmi, amely ne érte volna el a média ingerküszöbét. Ezután derült rá fény, hogy Pukli 1997 októberétől a paksi Magyar Szocialista Párt (MSZP) alapszervezetének a tagja, rá egy évre pedig ugyancsak a szocialisták színeiben próbált meg bejutni a parlamentbe, sikertelenül. Pukli erről az időszakról a következőket írta: “1997 nyarán, az augusztus elején Fadd-Domboriban megrendezett közéleti táborban ismerkedtem meg igazán a MSZP-vel. Ezen a nyáron lettem a tagja az Ifjú Szocialisták Mozgalomnak. 1997. október elején alakítottuk meg társaimmal a Mozgalom szekszárdi alapszervezetét. Szintén október óta vagyok tagja az MSZP paksi alapszervezetének.”


Az erről szóló információ egyébként különösebb nehézség nélkül fellelhető az interneten. A Lokál egy hete megpróbálta elérni de nem reagált. Kerestük a paksi MSZP-t is, ahol a helyi elnököt elértük, ő annyit jelzett, hogy Pukli István már nem tagja szervezetüknek. A Hír TV-nek később Pukli úgy nyilatkozott, hogy 2007-ben lépett ki a pártból, méghozzá Gyurcsány Ferenc miatt.

2

Zuschlag János fotó: TV2 Tények

Zuschlag János a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője volt 1998–2004 között. Az Ifjú Szocialisták Mozgalmában kezdett el a politikával foglalkozni. Országos listáról szerzett mandátumot és így lett tagja a Parlamentnek.

2007. szeptember 19-én a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezetben elkövetett csalással vádolta meg az egykori szocialista képviselőt és őrizetbe vette. 2010 márciusában az általa elkövetett bűncselekmények miatt első fokon nyolc és fél év börtönre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. A bíróság indoklásában kifejtette, „a Zuschlag-csoport egy fehérgalléros bűnszervezetként” működött.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte a hétvégi ellenzéki megbeszélésen vendéglátóit, vagyis a Demokratikus Koalíció vezetőit, Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát Vágó Gábor, az LMP tárgyalódelegációjának tagja.

 • Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik vezető tisztségviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

 • Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten.