EUR: 305,25 Ft
CHF: 275,20 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Sport

6 érdekesség a foci Eb-ről!

Párizsban az UEFA megbeszélést tartott a labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő válogatottak képviselőivel. Íme hat érdekesség a franciaországi Eb-vel kapcsolatban.

sport_golvonal 1. Az Európa-bajnokságon alkalmazzák majd a gólvonal-technológiát, de ez nem váltja ki az alapvonali asszisztensek feladatkörét. Az alapvonali játékvezetők elsődleges dolga a tizenhatoson belül történő események kontrollálása, ami sok szituációban nem is egyeztethető össze a gólvonal figyelésével.

 

 1. sport_sargalapA történelem során több alkalommal előfordult, hogy egy játékos az elődöntőben kapta meg az automatikusan egymérkőzéses eltiltással járó második sárga lapot, így nem játszhatott a fináléban. Az Európa-bajnokságon a negyeddöntő után törlik a sárgákat, így az elődöntőben tiszta lappal indulnak a futballisták.

 

 1. Az UEFA megszabta a csapatok mérkőzés előtti szabadidejének beosztását: minden gárdának már a meccs előtti napon kötelező lesz a találkozó helyszínére érkezni és hivatalos sajtótájékoztatót tartani a szövetségi kapitány és legalább egy játékos részvételével. A tolmácsolás sosem a helyszínen zajlik majd, minden sajtóeseményen online, a párizsi központból tolmácsolnak angolra, franciára és az adott mérkőzés résztvevőinek anyanyelvére a legmodernebb technológia segítségével.
 2. Minden idők legnagyobb érdeklődésével kísért kontinensviadalra készül Európa. Az UEFA összesen nyolcmilliárd tévénézővel számol, hiszen több mint 200 országban megvásárolták az esemény közvetítési jogait.

5. Az előkészületek során nagy figyelmet fordítanak a környezettudatos gondolkodásra. A stadionokba szelektív hulladéktárolókat helyeznek ki, a dekorációs és mobil elemeket környezetbarát, újrahasznosítható anyagokból gyártják. Emellett tervben van egy hivatalos „telekocsirendszer” kialakítása, amely a részt vevő országokból érkező szurkolók által felhasznált járművek számának, így az utazással járó ökológiai lábnyom jelentős csökkentését eredményezheti. Mindez része a Respect kampánynak, amely az általános tolerancia és antirasszizmus mellett a látás- és hallássérültek, valamint a mozgáskorlátozottak szempontjaira is ráirányítja a figyelmet.

6. Az Eb-n kiemelt figyelmet kap a biztonság. Nemcsak a válogatott mellett lesz folyamatos a rendőri jelenlét, hanem a hivatalos, a helyszínek belvárosaiban kialakított szurkolói zónák biztosítása is része a biztonsági intézkedéseknek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Naggyá tették Kanadát a lányok

  Naggyá tették Kanadát a lányok

  Egy életre megjegyezték a magyar pólósok és szurkolók a kanadai Monika Eggens nevét, aki öt góljával szinte egyedül verte meg a magyar válogatottat.

 • Imádják a versenyzők a budapesti vb-t

  Imádják a versenyzők a budapesti vb-t

  Több neves versenyző és szakember szerint Magyarország fantasztikus házigazdája a 17. vizes világbajnokságnak, ez a véleménye az egyik leghíresebb amerikai szakírónak is, aki Michael Phelps könyvének társszerzője – adta hírül az MTI.

 • Mourinho bekopogott Trumphoz

  Mourinho bekopogott Trumphoz

  A Manchester United Észak-Amerikában tölti az előszezont, José Mourinho és stábja pedig a helyi nevezetességeket is meglátogatja, az utolsó napon így kerültek a Fehér Házhoz.